Κλείσιμο

Ο ήρωας που κυνήγησε με σαγιονάρες τον έναν τρομοκράτη στο Τελ Αβίβ και τον σκότωσε - Δείτε βίντεο

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν στην επίθεση στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ στη Γιάφα, μια γειτονιά στο λιμάνι στο νότιο Τελ Αβίβ

Ως ήρωας χαιρετίστηκε από τον Υπουργό Ασφάλειας του Ισραήλ ο έφεδρος στρατιωτικός, επιζήσας από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στο φεστιβάλ Nova, που κυνήγησε και σκότωσε τον έναν από τους δύο τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση στην περιοχή Γιάφα το Τελ Αβίβ.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν στην επίθεση στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ στη Γιάφα, μια γειτονιά στο λιμάνι στο νότιο Τελ Αβίβ, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας Ιωνάς Καρούσης.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τον Lev Kreitman, ο οποίος υπηρέτησε έξι μήνες ως έφεδρος στον ισραηλινό στρατό στη Γάζα, να πυροβολεί έναν άγνωστο στόχο πριν τραπεί σε φυγή. Το βίντεο γυρίστηκε από κοντινό κτίριο στη Γιάφα και δείχνει τον Kreitman να φορά ένα ροζ πουκάμισο, λευκό σορτς και σαγιονάρες.

Σε άλλο βίντεο, ο Kreitman εθεάθη να περπατά στο βάθος ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης.

Μιλώντας στο θυγατρικό του CNN Channel 11, ο Kreitman είπε ότι κουβαλούσε το προσωπικό του όπλο αφού υπηρέτησε στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Αναπολώντας το περιστατικό της Τρίτης, είπε πώς εντόπισε αυτούς που περιέγραψε ως «δύο τρομοκράτες», και ειδικότερα τον έναν να κινείται προς το μέρος του.

«Ο ένας τρέχει κάπου αλλού, και εγώ τον αιφνιδίασα από το πλάι, τον πυροβόλησα», είπε ο Kreitman, προσθέτοντας ότι κατάλαβε αμέσως ότι ήταν επίθεση.

Πηγή: skai.gr