ΚΑΙΡΟΣ

Ταϊλάνδη: Γυναίκα κατηγορείται για τη δολοφονία 12 φίλων της - Τους δηλητηρίασε με κυάνιο

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες - Σύμφωνα με την αστυνομία τα κίνητρα πιθανόν να είναι οικονομικά

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 12 φιλικά και γνωστά της πρόσωπα κατηγορείται πως σκότωσε η Sararat Rangsiwuthaporn, η οποία συνελήφθη στην Μπανγκόκ την περασμένη Τρίτη μετά από έρευνες που διεξήχθησαν για τον θάνατο ενός φίλου της.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης τη συνέλαβε ως ύποπτη για τη δολοφονία, με κυάνιο 12 φιλικών της προσώπων, σύμφωνα με το BBC.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν συγγενικά πρόσωπα ενός των εκ θυμάτων είχαν αναφέρει στις Αρχές πως πέθανε ύστερα από ταξίδι που είχε κάνει με την συλληφθείσα νωρίτερα τον Απρίλιο. Πριν από δύο εβδομάδες, είχαν ταξιδέψει στην επαρχία Ρατσαμπούρι, όπου έλαβαν μέρος σε μία βουδιστική τελετή σε ποταμό. Λίγο αργότερα, η φίλη της κατέρρευσε στις όχθες και άφησε την τελευταία της πνοή. 

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση εντοπίστηκαν ίχνη κυανίου στη σορό της, ενώ είχαν χαθεί προσωπικά της αντικείμενα, όπως το κινητό και η τσάντα της. 

Οι αρχές ανέφεραν ότι τα άλλα φερόμενα θύματα είχαν πεθάνει με παρόμοιο τρόπο, αλλά δεν αποκάλυψαν περισσότερες πληροφορίες. Οι δολοφονίες ξεκίνησαν το 2020, είπαν.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι η Sararat τους σκότωσε για οικονομικούς λόγους ενώ η ίδια έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα από τα θύματά της τής είχε δανείσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ενώ συγγενείς άλλων ανέφεραν, επίσης, ότι λείπουν κοσμήματα και μετρητά.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται και δύο γυναίκες αστυνομικοί. 

Σε πολλές από τις περιπτώσεις, οι οικογένειες δεν είχαν υποπτευθεί πως ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα ανθρωποκτονίας και προχώρησαν κανονικά στην αποτέφρωση των νεκρών τους. Το γεγονός αυτό θα κάνει δύσκολη τη συλλογή στοιχείων. 

Το κυάνιο μπορεί να εντοπιστεί στη σορό, ακόμα και μήνες μετά τον θάνατο, εάν είχε χρησιμοποιηθεί φονική δόση. 

Πηγή: skai.gr