ΚΑΙΡΟΣ

Συνομιλίες Αιγύπτου - ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Το Ισραήλ έκλεισε τα περάσματα του με τη Λωρίδα της Γάζας, καθιστώντας το πέρασμα της Ράφα, που ελέγχεται από την Αίγυπτο, τη μόνη δυνατή οδό για τους αμάχους μέσα και έξω

Οι άμαχοι της Γάζας και η επαπειλούμενη ανθρωπιστική κρίση βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών του ΟΗΕ με διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι είχε σήμερα συζήτηση με τον επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, αναζητώντας λύσεις για τη βοήθεια των αμάχων στη Γάζα.

Ο Σούκρι προειδοποίησε για την «επικίνδυνη ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας» και είπε ότι η Αίγυπτος «υποστηρίζει πλήρως τις υπηρεσίες του ΟΗΕ» στη διασφάλιση της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Ισραήλ έκλεισε τα περάσματα του με τη Λωρίδα της Γάζας, καθιστώντας το πέρασμα της Ράφα, που ελέγχεται από την Αίγυπτο, τη μόνη δυνατή οδό για τους αμάχους μέσα και έξω.

Ωστόσο, ακόμα και πριν κλείσει την Τρίτη η Αίγυπτος το πέρασμα την λόγω των ισραηλινών επιδρομών, η έξοδος παρέμενε δύσκολη καθώς έπρεπε να γίνει διασταύρωση των ονομάτων των προσφύγων ενώ η λίστα αναμονής ήταν μεγάλη.

Πηγή: skai.gr