Το ελληνικό περίπτερο στην μεγάλη έκθεση του Όστιν βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο. Στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου, παρότι δεν είναι εντυπωσιακό όπως της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Κορέας, προσελκύει πολλούς ενδιαφερόμενους.
Άλλωστε η Industry Disruptors-Game Changers που επέλεξε τα μέλη της αποστολής φρόντισε να καλέσει startupers που μπορούν να τραβήξουν την προσοχή investors, angels και venture capitalists που αναζητούν καλές επιχειρηματικές ιδέες απ΄όλο τον κόσμο. Ο ΣΚΑΪ που βρίσκεται μαζί τους σας τις παρουσιάζει:
Χειρουργείο δίχως… ρίσκο
Όσοι έρχονται στο stand της Digital Greece γνωρίζουν καλά τι ψάχνουν. Αναζητούν με ενδιαφέρον την πλατφόρμα ORAMA VR, μια εφαρμογή που χάρη στην εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα προσφέρει εκπαίδευση ακριβείας σε χειρουργούς. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ήδη σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ προκειμένου ορθοπαιδικοί ιατροί να εκπαιδεύονται στην αρθροπλαστική πριν μπουν στο χειρουργείο. Η εφαρμογή έχει μπει πολύ δυναμικά στην αγορά και σύντομα αναμένεται να εξελιχθεί περαιτέρω ώστε να μην χρειάζεται καν την παρουσία υπολογιστή αλλά να γίνεται ακόμη και από κινητό τηλέφωνο.
Ένα robot που μαθαίνει στα παιδιά προγραμματισμό
Kι ενώ κάποιοι φτιάχνουν λογισμικό ιατρικής, μια άλλη ομάδα προγραμματιστών ετοίμασε ένα ρομπότ για να μαθαίνουν τα παιδιά ηλικίας 6-9 ετών προγραμματισμό. Το Tutobo λειτουργεί ως πλατφόρμα εκμάθησης κώδικα μέσα από το παιχνίδι και συνδυάζει τη χρήση tablet που αγαπούν τα παιδιά με ένα πραγματικό ταμπλό πάνω στο οποίο κινείται το ρομπότ ακολουθώντας τις εντολές που εισάγουν στo tablet τα παιδιά.
Παράλληλα, η εφαρμογή έχει και παραμύθι το οποίο εξελίσσεται σε συνδυασμό με τον κώδικα ώστε τα παιδιά να μάθουν με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο προγραμματισμό. Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο και σύντομα αναμένεται να πάρει θέση στα ράφια των παιχνιδάδικων.
Startup για καλό σκοπό
To Sustainable food movement, ή αειφόρος γαστρονομία έχει στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη στις επιχειρήσεις εστίασης και Τουρισμού. Όπως αναφέρει η ιδρύτρια της Βη Μπουγάνη, το 2017, τα απορρίμματα τροφής από ξενοδοχειακά εστιατόρια και resorts, καθώς και από διακεκριμένα εστιατόρια της Ελλάδας ξεπέρασαν τις 300.000 τόνους. Για το λόγο αυτό η ομάδα αναλαμβάνει τη συμβουλευτική σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενώ διοργανώνει και σεμινάρια σε μαθητές.
Ως εξέλιξη ήρθε και το foodity, μια πλατφόρμα που θέλει να δώσει υπεραξία στην πρώτη ύλη των ξενοδοχειακών και διακεκριμένων εστιατορίων της Ελληνικής αγοράς. Η πλατφόρμα δίνει στους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημιουργικά την πρώτη ύλη που περισσεύει, μετατρέποντας τη σε μια μερίδα φρέσκου φαγητού που μπορούν να αγοράσουν καταναλωτές μέσω διαδικτύου σε χαμηλή τιμή.
Οργανώνει σχολεία σε όλο τον κόσμο
O Nίκος Νίκου αποφάσισε μετά από μια περιήγηση σε μεγάλες πολυεθνικές σε όλη την Ευρώπη αποφάσισε να ζήσει στην Καβάλα. Εκεί «έστησε» το Classter, ένα λογισμικό διαχείρισης σχολείων και φροντιστηρίων, που παρέχει στους ιδιοκτήτες μία ενοποιημένη λύση για τη διαχείριση εγγραφών, στοιχείων μαθητών, οικονομικών και πληρωμών, ακαδημαϊκής λειτουργίας, προγράμματος, ακόμη και βαθμολογιών των μαθητών.
Το Classter έχει αγοραστεί από το 2015 που δημιουργήθηκε από δεκάδες σχολεία και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε περισσότερες από 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένων χωρών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αμερικής. Σήμερα λειτουργεί σε 200 εκπαιδευτικούς οργανισμούς, με περισσότερους από 300.000 ενεργούς μαθητές, δασκάλους και γονείς στην πλατφόρμα.
Συνολικά η αποστολή της ID-GC έχει φέρει στο Τέξας 13 ελληνικές ομάδες, από το χώρο της ιατρικής και της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, της διατροφής και της αγροτικής ανάπτυξης, του αθλητισμού και του προγραμματισμού. Η αποστολή και η ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ South by Southwest χρηματοδοτείται από το Hellenic Initiative, το ΥΨΗΠΤΕ, την Πρεσβεία των ΗΠΑ και το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο.
Πηγή: Αποστολή Όστιν, Τέξας: Γιάννης Αδαμίδης
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.