ΚΑΙΡΟΣ

Συνάντηση του ηγέτη της Χαμάς με τον Χακάν Φιντάν: «Απαράδεκτες οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα»

Your browser doesn’t support HTML5 audio

"O δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και τους τρόπους για να σταματήσουν επιθέσεις του Ισραήλ και να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό"

Με τον, καταζητούμενο από τους Ισραηλινούς, ηγέτη της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγια, συναντήθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και τους τρόπους για να σταματήσουν επιθέσεις του Ισραήλ και να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Χανίγια συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις του για την οργάνωση. Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του στις προσπάθειες της Τουρκίας να βοηθήσει τον παλαιστινιακό λαό.

Τονίζοντας ότι "η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει την ανθρωπιστική της ευθύνη ενάντια στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ και τις αποτρόπαιες πράξεις εκδίκησης κατά του άμαχου πληθυσμού", ο Χανίγια είπε ότι αυτό που κάνει το Ισραήλ "γίνεται για την εξάλειψη των επιπτώσεων της στρατιωτικής ήττας που υπέστη στις 7 Οκτωβρίου".

Ο ηγέτης της Χαμάς τόνισε ακόμα "την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού και υπογράμμισε την ανάγκη αντίστασης στις πολιτικές δολοφονίας και εκτοπισμού του Ισραήλ".

Από την πλευρά του ο Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση και ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα είναι απαράδεκτες. Σημειώνοντας ότι θα πρέπει να παρασχεθεί επείγουσα βοήθεια στους Παλαιστίνιους και ότι αυτό που συμβαίνει θα πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό, ο Φιντάν πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί μια πολιτική λύση του παλαιστινιακού προβλήματος προκειμένου να αποκαταστήσουν ξανά τα δικαιώματά τους οι Παλαιστίνιοι.

Τέλος, προειδοποίησε για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί σε ολόκληρη την περιοχή.

Πηγή: skai.gr