ΚΑΙΡΟΣ

Συναντήσεις με τον πάπα και τον Αντώνη Σαμαρά θα έχει τον Μάρτιο ο Ομπάμα

Συναντήσεις με τον πάπα Φραγκίσκο και τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει το Μάρτιο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο πολυήμερου ταξιδιού του κ. Ομπάμα στην Ευρώπη, που περιλαμβάνει στάσεις στην Ολλανδία, τις Βρυξέλλες, την Ιταλία και το Βατικανό.

Στις Βρυξέλλες, στις 26 Μαρτίου, ο κ. Ομπάμα θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θα συναντηθεί με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, και της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην «πρωτεύουσα» της Ε.Ε., ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής της χώρας που έχει την προεδρία της ενωμένης Ευρώπης, στην προκείμενη περίπτωση τον έλληνα πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια
, στις 27 Μαρτίου, ο κ. Ομπάμα θα μεταβεί στην Ιταλία, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Ιταλία, ο κ. Ομπάμα θα επισκεφτεί και το Βατικανό, όπου θα συναντηθεί με τον ποντίφικα.

Όπως διεμήνυσε ο Λευκός Οίκος, ο κ. Ομπάμα «προσβλέπει να συζητήσει με τον πάπα Φραγκίσκο την κοινή τους δέσμευση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της αυξανόμενης ανισότητας».Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ