Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, υπό το καθεστώς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, η Αίγυπτος εξέταζε ήδη το ενδεχόμενο κατασκευής ενός πυρηνικού σταθμού στη Νταμπάα όμως το σχέδιο αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ, καθώς οι αρχές το ανέστειλαν την εφαρμογή του μετά την καταστροφή του Τσέρνομπιλ το 1986.
«Αφορά την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού ρωσικής τεχνολογίας, με 4 αντιδραστήρες μεγάλης ισχύος, 1.200 μεγαβάτ ο καθένας» εξήγησε ο Σεργκέι Κιριένκο, ο γενικός διευθυντής της Rosatom, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
Πρόκειται για έναν σταθμό τελευταίας τεχνολογίας, που θα οικοδομηθεί με τα πρότυπα της «μετά Φουκουσίμα εποχής» και η Ρωσία είναι έτοιμη να προχωρήσει στη διάθεση πιστώσεων για την κατασκευή του, προσέθεσε ο ίδιος.
Πούτιν: Ελπίζω ο επόμενος γύρος συνομιλιων για τη Συρία να οδηγήσει σε συμφωνία
Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει ότι θα διεξαχθεί ένας γύρος συνομιλιών σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία, έπειτα από τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και αξιωματούχους της συριακής κυβέρνησης τον περασμένο μήνα.
Μιλώντας πλάι στον Αιγύπτιο πρόεδρο, ο Πούτιν σημείωσε: «Ανυπομονούμε... για τον επόμενο γύρο αυτού του είδους των συνομιλιών, οι οποίες τελικά ελπίζω να οδηγήσουν σε μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία».
Η επόμενη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης και των αξιωματούχων της συριακής κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε περίπου ένα μήνα, ανέφερε πρόσωπο που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις στη Ρωσία την 30ή Ιανουαρίου.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Reuters
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.