Στους επτά ανέβηκαν οι επιβεβαιωμένα νεκροί Βρετανοί στο Ισραήλ

Ακόμα εννέα Βρετανοί εξακολουθούν να αγνοούνται

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Στους επτά ανέβηκε ο αριθμός των Βρετανών υπηκόων που έχει επιβεβαιωθεί πως σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ακόμα εννέα Βρετανοί εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι ανακοίνωσε πως αργότερα σήμερα Τετάρτη θα ταξιδέψει ξανά στη Μέση Ανατολή, ενώ ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες για επίσκεψη στο Ισραήλ και πιθανώς στην Ιορδανία και στην Αίγυπτο του Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Ο κ. Κλέβερλι επανέλαβε τα λόγια του κ. Σούνακ περί ανάγκης αποφυγής βεβιασμένων κρίσεων για τους υπαίτιους της πολύνεκρης πυραυλικής επίθεσης στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, προσθέτοντας ότι όλα τα διαθέσιμα στοιχεία αναλύονται ενδελεχώς.

Κάλεσε επίσης τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να ενεργήσουν στο πλαίσιο της απάντησής τους στη Χαμάς με «επαγγελματισμό» και «με ακλόνητη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο».

Ως «απόλυτη προτεραιότητα» χαρακτήρισε δε την αποτροπή εξάπλωσης της σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή και επαναδιατύπωσε τη βρετανική δέσμευση σε λύση δύο κρατών στη Μέση Ανατολή.