ΚΑΙΡΟΣ

Στόλτενμπεργκ: Η διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο θα παρατείνει τον πόλεμο, δεν θα τον τερματίσει

Οι δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ έρχονται την ώρα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής υποστήριξης προς την Ουκρανία

Η διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο θα παρατείνει τον πόλεμο, δεν θα τον τερματίσει», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, από τις Βρυξέλλες, την ώρα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής υποστήριξης προς την Ουκρανία.

«Αν κερδίσει ο Πούτιν στην Ουκρανία, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η επιθετικότητά του να μην τελειώσει εκεί», είπε ο Στόλτενμπεργκ, στις δηλώσεις που έκανε προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, στην έδρα του ΝΑΤΟ. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Πούτιν προετοιμάζεται για ειρήνη. Αντίθετα, το Κρεμλίνο προετοιμάζεται για έναν μακρύ και σκληρό πόλεμο», είπε.

Ο Στόλτενμπεργκ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Φίτσο που επιβεβαίωσε ότι η Σλοβακία θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και να συνεισφέρει στο ολοκληρωμένο πακέτο βοήθειας του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ