Στη δημοσιότητα τα επίσημα πορτρέτα της στέψης του βασιλιά Καρόλου

Είναι φωτογραφίες που τράβηξε το Σάββατο μετά από την ολοκλήρωση του τελετουργικού ο επίσημος φωτογράφος των ανακτόρων Χιούγκο Μπέρναντ.

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Τα επίσημα φωτογραφικά πορτρέτα της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ' παρουσίασε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το βασικό πορτρέτο απεικονίζει το νέο μονάρχη στην Αίθουσα του Θρόνου να κάθεται στο θρόνο που είχε κατασκευαστεί το 1902 για τον Γεώργιο Ε, φορώντας το Αυτοκρατορικό Πολιτειακό Στέμμα και κρατώντας τα βασικά σύμβολα της βασιλικής εξουσίας, δηλαδή το Σκήπτρο με τον Σταυρό στο δεξί χέρι και τη Σφαίρα του Ηγεμόνα στο αριστερό.

Κυκλοφόρησε επίσης πορτρέτο του Καρόλου με την Καμίλα, αλλά και του βασιλικού ζεύγους με τα υπόλοιπα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Είναι φωτογραφίες που τράβηξε το Σάββατο μετά από την ολοκλήρωση του τελετουργικού ο επίσημος φωτογράφος των ανακτόρων Χιούγκο Μπέρναντ.

Σε γραπτό μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Παλατιού, ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει πως μαζί με τη σύζυγό εκφράζουν «τις πιο ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στο να γίνει η στέψη μία τόσο ιδιαίτερη περίσταση».

Όπως προσθέτει το μήνυμα, «το να γνωρίζουμε πως έχουμε την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή σας και το να έχουμε γίνει μάρτυρες της καλοσύνης σας να εκφράζεται με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους είναι το σπουδαιότερο δυνατό δώρο στέψης, καθώς τώρα επαναφιερώνουμε τις ζωές μας στο να υπηρετήσουμε το λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, των βασιλείων και της Κοινοπολιτείας».