Νέα ένταση στο Στενό της Ταϊβάν με 11 κινεζικά μαχητικά - Η Ταϊπέι ενεργοποίησε αεροπορία και στόλο

Η Ταϊβάν έστειλε μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και πολεμικά πλοία, ως προειδοποίηση ενάντια στις κινεζικές δραστηριότητες

Νέα ένταση το πρωί στο Στενό της Ταϊβάν. Εντεκα κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν τη διάμεση γραμμή του Στενού – ένα ανεπίσημο όριο μεταξύ των δύο χωρών – όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της νήσου.

Συνολικά 24 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένων μαχητικών και βομβαρδιστικών) εντοπίστηκαν κοντά στην Ταϊβάν το πρωί, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι πέντε κινεζικά πολεμικά πλοία συμμετείχαν στην «κοινή περιπολία πολεμικής ετοιμότητας».

Η Ταϊβάν έστειλε μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και πολεμικά πλοία, ως προειδοποίηση ενάντια στις κινεζικές δραστηριότητες, ενώ υπήρχε επίβλεψη και από πυραυλικά συστήματα, σύμφωνα με την Ταϊπέι. 

Η Κίνα, που θεωρεί την Ταϊβάν δικό της έδαφος, στέλνει τακτικά εδώ και τρία χρόνια δικά της πολεμικά αεροσκάφη στους αιθέρες κοντά στη νήσο, αν και όχι εντός του εναέριου χώρου της Ταϊβάν.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Πέμπτη την πώληση πυρομαχικών και στρατιωτικών ανταλλακτικών στην Ταϊβάν έναντι 440 εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο της υποστήριξής τους στο νησί. 

Πηγή: skai.gr