ΚΑΙΡΟΣ

Σουηδία: «Πράσινο φως» για πιο ενεργό ρόλο του στρατού στις μάχες με τις συμμορίες

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα, τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον

Νομοθετική αλλαγή ώστε ο στρατός να έχει πιο ενεργό ρόλο στις μάχες με τις συμμορίες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον. 

Την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα δώσει στην εθνική άμυνα το καθήκον να θέσει προσωπικό και εξοπλισμό στη διάθεση της αστυνομίας, τόνισε ο Κρίστερσον. 

Σε ένα δεύτερο βήμα, ο νόμος πρέπει να αλλάξει, και να δώσει στην Αστυνομική Αρχή περισσότερες δυνατότητες να ζητήσει βοήθεια όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αρμοδιότητα.

Για να μπορέσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις να στηρίξουν την αστυνομία στο έργο της κατά των εγκληματικών συμμοριών, απαιτείται αλλαγή του νόμου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός. 

«Αυτό έπρεπε να είχε αλλάξει εδώ και πολύ καιρό» ξεκαθάρισε. 

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας κάλεσε τον αρχηγό του στρατού για να συζητήσει πώς οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία στην αντιμετώπιση της άνευ προηγουμένου βίας των συμμοριών, στον οποίο σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένων εφήβων και αθώων περαστικών, μεταξύ αυτών και μια 24χρονη δασκάλα στην Ουψάλα, η Σόχα Σάαντ. 

«Η Σουηδία δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο», έχει δηλώσει ο Κρίστερσον σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος. «Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν έχει δει κάτι τέτοιο».

«Θα κυνηγήσουμε τις συμμορίες και θα τις νικήσουμε» είπε ο Σουηδός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Σε ομιλία του την Πέμπτη ο Ουλφ Κρίστερσον ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει το στρατό στους δρόμους. 

Ο Κρίστερσον προανήγγειλ αυστηρότερη επιτήρηση στους δρόμους, πιο σκληρές ποινές για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων απέλασης. 
 

Πηγή: skai.gr