Σοϊγκού: Η Ρωσία θα αναπτύξει δυνάμεις στα δυτικά σύνορά της για να αντιμετωπίσει την απειλή του ΝΑΤΟ

Ο Σόιγκου χαρακτήρισε την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και τη μελλοντική είσοδο της Σουηδίας «σοβαρό αποσταθεροποιητικό παράγοντα

Η Ρωσία θα αναπτύξει δυνάμεις στα δυτικά της σύνορα μετά την ένταξη της Φινλανδίας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στο διοικητικό συμβούλιο του υπουργείου, γράφει το Reuters.

Κατά την έναρξη των παρατηρήσεων προς το Κολέγιο του Υπουργείου Άμυνας, ο Σόιγκου είπε ότι η Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για ενίσχυση του στρατού της και ότι αναμένει να αναπτυχθούν σημαντικές δυνάμεις και όπλα του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία, η ένταξη της οποίας έχει σχεδόν διπλασιάσει τα χερσαία σύνορα του ΝΑΤΟ κατά μήκος της Ρωσίας

Η συλλογική Δύση διεξάγει πόλεμο με αντιπροσώπους εναντίον της Ρωσίας», είπε, σύμφωνα με το υπουργείο του, επισημαίνοντας την «άνευ προηγουμένου υποστήριξή της» στην Ουκρανία στην παροχή όπλων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει το Κίεβο να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Σόιγκου χαρακτήρισε την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και τη μελλοντική είσοδο της Σουηδίας «σοβαρό αποσταθεροποιητικό παράγοντα». Τα δύο σκανδιναβικά κράτη εγκατέλειψαν γενιές ουδετερότητας που είχαν διατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να επιδιώξουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αρχές του περασμένου έτους.

«Στο φινλανδικό έδαφος, είναι πιθανό να αναπτυχθούν πρόσθετα στρατιωτικά τμήματα και όπλα κρούσης του ΝΑΤΟ, ικανά να χτυπήσουν κρίσιμους στόχους στα βορειοδυτικά της Ρωσίας σε σημαντικό βάθος», είπε ο Σόιγκου.

«Σήμερα, στη συνεδρίαση του ΔΣ, θα εξετάσουμε ζητήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία των στρατιωτικών περιοχών Λένινγκραντ και Μόσχας με την ταυτόχρονη ενίσχυση ομάδων στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα δυτικά μας σύνορα».

Είπε ότι η Πολωνία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να χτίσει τον πιο ισχυρό στρατό στην ήπειρο και ότι έχει γίνει «το κύριο όργανο της αντιρωσικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Ο Σόιγκου είπε ότι ο αριθμός των στρατιωτικών μονάδων του ΝΑΤΟ εκτός της περιοχής που σταθμεύουν στην ανατολική Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά δυόμισι φορές από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και ότι τώρα είναι συνολικά 30.000.

«Αυτές οι απειλές για τη στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας απαιτούν έγκαιρη και επαρκή απάντηση. Θα συζητήσουμε τα απαραίτητα μέτρα για την εξουδετέρωση τους στη συνάντηση και θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις», είπε.
 

Πηγή: skai.gr