ΚΑΙΡΟΣ

Σλοβενία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις - Εκκενώθηκαν περιοχές (Δείτε βίντεο)

Δύο άνδρες από την Ολλανδία έχασαν τη ζωή τους, πιθανώς μετά από κεραυνό, μετέδωσε το σλοβενικό πρακτορείο Τύπου STA

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν τη βόρεια και τη δυτική Σλοβενία την Παρασκευή, προκαλώντας πλημμύρες, διακοπή ρεύματος και διακοπή της κυκλοφορίας.

Δύο άνδρες από την Ολλανδία έχασαν τη ζωή τους, πιθανώς μετά από κεραυνό, μετέδωσε το σλοβενικό πρακτορείο Τύπου STA. Η ολλανδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τους θανάτους αλλά όχι την αιτία.

Μια ηλικιωμένη  από τη Σλοβενία πέθανε επίσης κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, αν και οι αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν τις συνθήκες, πρόσθεσε το STA.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Σλοβενίας εξέδωσε κόκκινη προειδοποίηση για πλημμύρες μεγάλης κλίμακας. Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να επεκταθούν στη γειτονική Κροατία και τη Βοσνία νοτιότερα, θα διαρκέσουν τουλάχιστον για τις επόμενες 24 ώρες.

Οι διασώστες προσπάθησαν να φτάσουν στις πλημμυρισμένες περιοχές και απηύθυναν δημόσια έκκληση για λαστιχένιες βάρκες σε σημεία όπου οι δρόμοι ήταν κλειστοί και αδιάβατοι λόγω κατολισθήσεων.

Ελικόπτερα εκκένωσαν ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους στην πόλη Σκόφια Λόκα, όπου οχήματα και φορτηγά βυθίστηκαν ή πλημμύρισαν από χείμαρρους, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν έχουμε δει πλημμύρες σαν αυτές όχι μόνο εδώ και 500 χρόνια, αλλά σε 1.000 χρόνια», είπε ο Ρομάν Κοτσιλίγια, επικεφαλής των διασωστών στο χωριό Most pri Komendi, στο τηλεοπτικό δίκτυο N1 της Σλοβενίας. Η στάθμη του νερού είχε φτάσει τα 2 μέτρα, πρόσθεσε.

Σχεδόν όλοι οι περιφερειακοί δρόμοι στο βορρά έκλεισαν, καθώς και ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές ενώ περίπου 16.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανέφερε το STA.

Ο στρατός ήταν έτοιμος να αναπτυχθεί για να βοηθήσει, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μαριάν Σάρετς. Κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια της πόλης Κάμνικ, όπου οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκλεισαν τα νηπιαγωγεία.
 

Πηγή: skai.gr