Πυροσβεστική

Σε κλοιό φωτιάς η χώρα: Πύρινα μέτωπα σε Χίο, Κω, Κρήτη και Μονεμβασιά - Εκκενώσεις περιοχών

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός και οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, καθώς για άλλη μία μέρα έχουν ξεσπάσει ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, φωτιές καίνε σε Χίο, Κω, Κρήτη και Μονεμβασιά  

Κλείσιμο

Σλοβακία: Ο Ρόμπερτ Φίτσο ετοιμάζεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά την απόπειρα δολοφονίας

Η απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίκο σημειώθηκε στις 15 Μαΐου στην πόλη Γκάντλοβα στη δυτική Σλοβακία.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο θα εμφανιστεί σύντομα δημόσια, και σταδιακά θα αρχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα του αρχηγού της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας Ρόμπερτ Κάλινακ.

«Ο πρωθυπουργός πλησιάζει στο σημείο που θα είναι πλήρως σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντά του», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας σύμφωνα με την ιστοσελίδα pravda.sk.

Ο Καλινάκ επισήμανε ότι «θα αισθάνεται πάντα τις επιπτώσεις των τραυματισμών του» σύμφωνα με το TASS. 

Η απόπειρα δολοφονίας του Φίκο έγινε στις 15 Μαΐου στην πόλη Γκάντλοβα στη δυτική Σλοβακία. Ο πρωθυπουργός υπέστη πολλά τραύματα από πυροβολισμό και έκτοτε έχει υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις. Ο δράστης, ο 71χρονος συγγραφέας Juraj Cintula, συνελήφθη. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας για πολιτικούς λόγους.

Ο Φίτσο διετέλεσε πρωθυπουργός της Σλοβακίας από το 2006 έως το 2010 και από το 2012 έως το 2018. Έγινε ξανά επικεφαλής της κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2023. Ο Φίτσο διαφωνεί με την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ουκρανίας και δεν υποστηρίζει τις παραδόσεις όπλων στον ουκρανικό στρατό.

Πηγή: skai.gr