ΚΑΙΡΟΣ

Σλοβακία: «Είστε προδότες… ζήτω η Ουκρανία» φώναζε ο φερόμενος ως δράστης του Φίτσο σε αντικυβερνητική διαδήλωση (Βίντεο)

Στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, φαίνεται ο Τσιντούλα να συμμετέχει σε μια διαδήλωση τον περασμένο Απρίλιο κατά της κυβέρνησης της Σλοβακίας 

Σε αντικυβερνητική διαδήλωση συμμετείχε ο 71χρονος συγγραφέας Γιουράι Τσιντούλα ο οποίος χθες, Τετάρτη επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο.

Στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, φαίνεται ο Τσιντούλα να συμμετέχει σε μια διαδήλωση τον περασμένο Απρίλιο κατά της κυβέρνησης της Σλοβακίας και υπέρ της Ουκρανίας, φωνάζοντας: «Είστε προδότες... ζήτω η Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη σύλληψή του ο Τσιντούλα φαίνεται να λέει ότι πυροβόλησε τον Φίκο επειδή «δεν συμμεριζόταν τις πολιτικές απόψεις της κυβέρνησης».

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα tvnoviny.sk μετέδωσε ότι η σλοβακική αστυνομία απήγγειλε στον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο, που επισύρουν ποινή κάθειρξης από 25 χρόνια έως ισόβια.
 

Πηγή: skai.gr