ΚΑΙΡΟΣ

Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: «Διαφωνούσα με τις πολιτικές του», λέει σε βίντεο ο φερόμενος ως δράστης

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Στο βίντεο, ο φερόμενος ως δράστης κάθεται στον διάδρομο ενός κτιρίου και φαίνεται να έχει δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη - Παραδέχεται ότι τα κίνητρά του ήταν πολιτικά

«Το έκανα γιατί διαφωνούσα με την πολιτική του» φέρεται να λέει ο Γιούραϊ Τσιντούλα ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα. 

Στο βίντεο, ο δράστης φαίνεται να κάθεται στον διάδρομο ενός κτιρίου πιθανώς αστυνομικού τμήματος και να έχει δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη. Ο ίδιος ομολογεί μπροστά στην κάμερα ότι πυροβόλησε κατά του πρωθυπουργού γιατί διαφωνούσε με την πολιτική του.

Ο 71χρονος συγγραφέας και ποιητής Γιουράι Τσιντούλα από την πόλη Λέβιτσε της νότιας Σλοβακίας φέρεται να είναι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο αν και η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμα δημοσίως το όνομά του στη δημοσιότητα.

Ο δράστης πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο την ώρα που ο Σλοβάκος πρωθυπουργός συνομιλούσε με τους υποστηρικτές του.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με την σλοβακική τηλεόραση, η επέμβαση ήταν επιτυχής, με τον ίδιο να βρίσκεται σε διαδικασία σε διαδικασία ανάνηψης.  Σύμφωνα με τον Γκάρντιαν, που επικαλείται σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, τα τραύματα του είναι τρία από σφαίρες, δύο στο χέρι του και ένα στην κοιλιακή χώρα. Μία γυναίκα είπε ότι είδε αίματα στο κεφάλι του Φίτσο και στο στήθος του.

Το ΥΠΕΣ της χώρας ανέφερε ότι τα κίνητρα του δράστη ήταν πολιτικά. Την απόπειρα δολοφονίας καταδίκασε σύσσωμη η ευρωπαϊκή ηγεσία, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγή: skai.gr