ΚΑΙΡΟΣ

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ο «άτακτος» Καβαλιέρε δεν είναι πια εδώ - Τα περιβόητα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι και η άστατη ερωτική ζωή του

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε χαρακτηριστεί ο Χιου Χέφνερ της Ιταλίας, κυρίως λόγω των διάσημων πάρτι με κορίτσια (των μπούνγκα-μπούνγκα) που διοργάνωνε στην βίλα του στη Σαρδηνία

Ο  μεγιστάνας των ΜΜΕ, επιχειρηματίας, αθλητικός μεγαλοπαράγοντας και πολιτικός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 86 ετών και η είδηση του θανάτου του κυκλοφόρησε αστραπιαία σε όλο τον πλανήτη. 

Αν και  υπηρέτησε ως Πρωθυπουργός της Ιταλίας, τις περιόδους 1994–1995, 2001–2006 και 2008–2011, ο Καβαλιέρε (Cavaliere, σ.σ Ιππότης) ήταν για πολλούς μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που έμεινε στην συνείδηση του κόσμου για τα περιβόητα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι και την άστατη ερωτική του ζωή, η οποία γινόταν συχνά πρωτοσέλιδο στον ιταλικό και διεθνή Τύπο. 

Μάλιστα, ο συμβολικός «γάμος» του με την τελευταία του σύντροφο, την κατά 53 χρόνια νεότερή του Μάρτα Φασίνα, τον περασμένο Μάρτιο, είχε προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον. 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε χαρακτηριστεί ο Χιου Χέφνερ της Ιταλίας, κυρίως λόγω των διάσημων πάρτι με κορίτσια (των μπούνγκα-μπούνγκα) που διοργάνωνε στην βίλα του στη Σαρδηνία, για χάρη των υψηλών προσκεκλημένων του. 

Τα πάρτι αυτά τον είχαν φέρει αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη, σε μια μακροχρόνια δίκη, με κατηγορίες για χρηματισμό, δωροδοκίες ακόμα και εκπόρνευση ανηλίκων. 

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2023, το δικαστήριο του Μιλάνο τον αθώωσε για τις κατηγορίες δωροδοκίας και χρηματισμού κοριτσιών στα διαβόητα «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι , με στόχο να καταθέσουν ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς καταβολή χρημάτων και σεξουαλικές συνευρέσεις. 

Οι δύο «επίσημες» κυρίες Μπερλουσκόνι και οι «αρραβωνιαστικές»

Ο Μπερλουσκόνι έκανε δύο μακροχρόνιους γάμους και απέκτησε 5 παιδιά. 

 Το 1965 παντρεύτηκε με την Κάρλα Ελβίρα Νταλ' Όλιο και χώρισε το 1985. 

Το 1990 παντρεύτηκε την ηθοποιό Βερόνικα Λάριο. Το ζευγάρι χώρισε το 2009, έχοντας αποκτήσει τρία παιδιά, αφού η κυρία Μπερλουσκόνι έμαθε ότι ο σύζυγός τους είχε συμμετάσχει στο πάρτι γενεθλίων μιας 18χρονης που τον αποκαλούσε «μπαμπάκα».

Το πολύκροτο διαζύγιο βγήκε το 2014 και έκτοτε ο Καβαλιέρε κατέβαλε διατροφή 1,4 εκατ. ευρώ μηνιαίως στην Λάριο. 

Ηδή όμως ο 77χρονος τότε Σίλβιο είχε βρει ξανά την αγάπη στο πρόσωπο 28χρονης «αρραβωνιαστικιάς» του, Φραντσέσκα Πασκάλε, η οποία στην πορεία αποδείχθηκε ότι ήταν λεσβία και ότι δεν αγάπησε ποτέ τον Καβαλιέρε.

Εκείνη την περίοδο ο Μπερλουσκόνι θέλει να «νεανίσει» και αρχίζει να κάνει μπότοξ, σολάριουμ και να βάφει τα μαλλιά του – μία εικόνα που τον συνόδεψε μέχρι το τέλος της πολυτάραχης ζωής του. 

Κατά καιρούς εμφανιζόταν με αιθέριες υπάρξεις στο πλευρό του, οι οποίες συνήθως ήταν ή «συγγενείς» ή «αρραβωνιαστικιές» του αλλά οι Ιταλοί δεν σοκάρονταν - ίσα ίσα που τον ήξεραν πια και αντιμετώπιζαν τις ερωτικές του περιπέτειες με το ανάλαφρο lifestyle κυτσομπολιό που τους ταίριαζε. 

Η τελευταία σύντροφος και άτυπη σύζυγος του Καβαλιέρε, Μάρτα Φασίνα, ήταν μαζί του μέχρι το τέλος. 

Πηγή: skai.gr