Σφοδρή επίθεση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ στον Γκουτέρες: «Σε ποιο κόσμο ζεις;»

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ μίλησε αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ Μαλίκι εξέφρασε τη λύπη του για την αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν κατήγγειλε την Τρίτη τον επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την κριτική του για την επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα, αφηγούμενος παραστατικές λεπτομέρειες των επιθέσεων της Χαμάς σε αμάχους και κατονομάζοντας παιδιά που απήχθησαν από την τρομοκρατική ομάδα.

«Κύριε Γενικέ Γραμματέα, σε ποιο κόσμο ζείτε;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κοεν απευθυνόμενος στον Γκουτέρες στα αγγλικά σε μια ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κρίση. «Σίγουρα δεν είναι αυτός ο κόσμος μας».

Ο Κοέν μίλησε αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ Μαλίκι εξέφρασε τη λύπη του για την αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να σταματήσει τις «σφαγές στη Γάζα από το Ισραήλ».

«Οι συνεχιζόμενες σφαγές που διαπράττονται σκόπιμα, συστηματικά και άγρια από το Ισραήλ – τη δύναμη κατοχής, εναντίον του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού υπό παράνομη κατοχή– πρέπει να σταματήσουν», είπε ο Μαλίκι.

Πηγή: skai.gr