Μια αμερικανίδα συγγραφέας, που είχε γράψει δοκίμιο με τίτλο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας», καταδικάστηκε χθες σε ισόβια ποινή κάθειρξης, για τη δολοφονία του συζύγου της.
Η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι είχε κριθεί ένοχη από σώμα ενόρκων δικαστηρίου στο Όρεγκον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, για τον φόνο του άντρα της Ντάνιελ Μπρόφι το 2018.
Η 71χρονη Μπρόφι θα έχει δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρους σε 25 χρόνια, όπως της ανακοίνωσε δικαστής του Όρεγκον.
Στη δίκη της, η οποία διήρκεσε ένα μήνα, ειπώθηκε ότι η κατηγορούμενη αγόρασε από το eBay ένα όπλο για να δολοφονήσει τον σύζυγό της με την ελπίδα να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής του, κάτι το οποίο η ίδια αρνήθηκε.
Το πιστόλι αυτό δεν βρέθηκε ποτέ και η ίδια υποστήριξε ότι το είχε αγοράσει στο πλαίσιο της έρευνας για ένα νέο βιβλίο της.
Ο Ντάνιελ Μπρόφι, σεφ στο επάγγελμα, είχε βρεθεί νεκρός πεσμένος στο πάτωμα μιας τάξης μιας σχολής μαγειρικής, όπου δίδασκε και η οποία δεν λειτουργεί σήμερα, τον Ιούνιο του 2018. Είχε δεχτεί δύο πυροβολισμούς.
Πλάνα από κάμερες ασφαλείες έδειξαν τη σύζυγό του να οδηγεί στην περιοχή την ώρα του εγκλήματος.
Η συγγραφέας, ειδικευμένη στα αισθηματικά μυθιστορήματα με τίτλους όπως «Ο λάθος σύζυγος», ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται να βρισκόταν εκεί, αλλά σχετικά με τα πλάνα υπέθεσε ότι την έδειχναν απλούστατα να ψάχνει έμπνευση για τα βιβλία της.
Η Μπρόφι, οι συνήγοροι υπεράσπισης της οποίας έχουν πει ότι θα ασκήσουν έφεση επί της απόφασης, αρνήθηκε ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της και επέμεινε ότι έχουν παρέλθει τα χρόνια που το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και ότι δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει.
«Ποιo είναι το κίνητρο σάς ρωτάω; Οποιοσδήποτε εκδότης θα έβαζε τα γέλια και θα έλεγε ‘πιστεύω ότι πρέπει να τη δουλέψεις περισσότερο αυτή την ιστορία, έχει μια τεράστια τρύπα στη μέση’», πρόσθεσε η Μπρόφι απευθυνόμενη στον εισαγγελέα στη διάρκεια της δίκης.
Το δοκίμιο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας», το οποίο εξακολουθεί να διατίθεται στο διαδίκτυο, αναφέρεται σε μεθόδους και κίνητρα για να ξεφορτωθεί κάποιος έναν ανεπιθύμητο σύζυγο.
Σε αυτά περιλαμβάνεται το οικονομικό όφελος. Το δοκίμιο αναφέρει επίσης πως τα πυροβόλα όπλα «κάνουν πολλή φασαρία, προκαλούν χαμό, κι απαιτούν ορισμένο βαθμό ικανότητας». Αλλά –καταλήγει το κείμενο–, «αυτό που ξέρω για τον φόνο είναι ότι ο καθένας και η καθεμία τον έχει μέσα του, αν πιεστεί αρκετά».
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.