Ρώσος υπουργός: Η Ουκρανία ουσιαστικά αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο υποστήριξε την Τρίτη ότι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά δεν διεξάγονται ειρηνευτικές συνομιλίες επιρρίπτοντας την ευθύνη στην Ουκρανία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax αναφέρει ότι ο Ρουντένκο είπε σε δημοσιογράφους στο Νίζνι Νόβγκοροντ «Όχι, οι διαπραγματεύσεις δεν συνεχίζονται. Η Ουκρανία έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από τη διαπραγματευτική διαδικασία».

«Εχθρικά κράτη» χαρακτήρισε στο μεταξύ τις δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ισχυριζόμενος ότι διεξάγουν έναν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.

«Ο υβριδικός πόλεμος είναι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αυτό που αντιμετωπίσαμε», δήλωσε. «Δεν περιορίζεται στους συμβούλους των ΗΠΑ και της Βρετανίας, οι οποίοι λένε στους ένοπλους Ουκρανούς ‘εθνικιστές’ τι να κάνουν και που τούς παρέχουν στοιχεία πληροφοριών και ούτω καθεξής. Όχι. Είναι διπλωματικός πόλεμος και πολιτικός πόλεμος. Υπάρχουν προσπάθειες να μας απομονώσουν στον κόσμο Είναι οικονομικός πόλεμος» τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος. 

Πηγή: skai.gr