ΚΑΙΡΟΣ

Ρώσος ναυαγός διασώθηκε λίγο πριν πεθάνει –  Είχε μαζί του στο σκάφος τα πτώματα του αδερφού και του ανιψιού του - Βίντεο

Οι διασώστες δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν τον ναυαγό αλλά και τις σορούς, που ο Μιχαήλ αρνήθηκε και πετάξει στη θάλασσα και τις μετέφερε μαζί του...

Τελευταία στιγμή, λίγο πριν τον εγκαταλείψουν οριστικά οι δυνάμεις του, ένας Ρώσος ναυαγός, ο οποίος περιπλανιόταν επί 67 ημέρες στον βορειοδυτικό Ειρηνικό, διασώθηκε από τις ρωσικές αρχές. 

Ο 46χρονος Μιχαήλ Πιτσούγκιν εντοπίστηκε μέσα σε ένα μικρό φουσκωτό σκάφος στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση - σοβαρά αφυδατωμένος και εξαντλημένος, ενώ είχε χάσει περίπου 50 κιλά. 

Το τραγικό στην ιστορία είναι ο άνδρας ήταν – προφανώς για μεγάλο διάστημα – μέσα στο σκάφος με τις σορούς του νεκρού 49χρονου αδερφού του, Σεργκέι, και του 15χρονου ανιψιού του, Ιλία, που πέθαναν μεσοπέλαγα. 

Σύμφωνα με το Reuters, η παρέα ξεκίνησε την εκδρομή της στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Καμπαρόφσκιγ Κδραγ, με προορισμό την πόλη Όκχα στη Σαχαλίνη.

Το σκάφος με τον ναυαγό και τους δύο νεκρούς εντοπίστηκε περισσότερο από 2 μήνες μετά,  περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό τους προορισμό, από μία ψαρότρατα με την ονομασία «Αγγελος», ενημερώνοντας στη συνέχεια τις αρχές. 

Οι διασώστες αρχικά δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν τον ναυαγό αλλά και τις σορούς, που ο Μιχαήλ αρνήθηκε και πετάξει στη θάλασσα και τις μετέφερε μαζί του, τυλιγμένες με πλαστικές σακούλες και μουσαμάδες...
 

Πηγή: skai.gr