ΚΑΙΡΟΣ

Ρωσία - μάχες με τη Wagner: «Θωρακίζεται» η Μόσχα - Πληροφορίες για σχέδιο ανατίναξης γεφυρών έξω από την πόλη

Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζει οχυρώσεις στην είσοδο της Μόσχας και τανκς έχουν παραταχθεί κατά μήκος των κεντρικών δρόμων που οδηγούν στη ρωσική πρωτεύουσα - «Κλείνει» για τα πλοία ο ποταμός Μόσχοβα 

Σφοδρές μάχες διεξάγονται σήμερα στο Βορονέζ, καθώς ο ρωσικό στρατός με τους Τσετσένους συμμάχους τους προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία των μαχητών της Wagner προς την Μόσχα. 

Στη ρωσική πρωτεύουσα έχει επιβληθεί αντιτρομοκρατικό καθεστώς και θωρακισμένα οχηματα περιφρουρούν στο κέντρο, γύρω από το υπουργείο Άμυνας και η κάτω Βουλή, η κρατική Δούμα, μερικές δεκάδες μέτρα από το Κρεμλίνο. 

Διαβάστε σχετικά: Οι «σκληροπυρηνικοί» Τσετσένοι του Καντίροφ στο πλευρό του Πούτιν

Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζει οχυρώσεις στην είσοδο της Μόσχας και τανκς έχουν παραταχθεί κατά μήκος των κεντρικών δρόμων που οδηγούν στη ρωσική πρωτεύουσα.

Στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να ανατινάξει γέφυρες στον ποταμό Oka, νότια της Μόσχας για να αποτρέψει την είσοδο των μαχητών της Wagner  στη πρωτεύουσα. 

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανεστάλη η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα, που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα. 

Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ότι δεν έχουν τεθεί περιορισμοί για τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών που εισέρχονται και εξέρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.

Πηγή: skai.gr