Το Κρεμλίνο «επανεμφάνισε» τον Βαλερί Γκερασίμοφ διαψεύδοντας την καρατόμησή του - Δείτε βίντεο

Ο Γκερασίμοφ εμφανίζεται να βρίσκεται στην αίθουσα του γενικού επιτελείου την Κυριακή και να ενημερώνεται για τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί Ροστόφ και της Καλούγκα.

Το Κρεμλίνο «επανεμφάνισε» τη Δευτέρα τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού Στρατού Βαλερί Γκερασίμοφ, διαψεύδοντας τις αναφορές για καρατόμησή του, μετά την ανταρσία της Ομάδας Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν στις 24 Ιουνίου. 

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα στο κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο Telegram ο Γκερασίμοφ εμφανίζεται να βρίσκεται στην αίθουσα του γενικού επιτελείου την Κυριακή και να ενημερώνεται για τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί Ροστόφ και της Καλούγκα.

«Ο διοικητής της ενωμένης ομάδας στρατευμάτων, στρατηγός του στρατού Βαλερί Γκερασίμοφ άκουσε μια αναφορά από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, Συνταγματάρχη Βίκτορ Αφζάλοφ, σχετικά με την καταστροφή τεσσάρων ουκρανικών βαλλιστικών στόχων» αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας για τον επιτελάρχη. Δεν μπορεί να εξακριβωθεί εάν όντως το βίντεο γυρίστηκε την Κυριακή.

«Σε δύσκολη θέση ο Πούτιν»

Η απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να μην διαλύσει άμεσα την Ομάδα Wagner και να διώξει ποινικά τους συμμετέχοντες στην εξέγερση φέρνει τον εαυτό του και τους υφισταμένους του σε «δύσκολη θέση» αναφέρει στο μεταξύ σε ανάλυσή του το Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW).  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Wagner εξακολουθεί να στρατολογεί εντός της Ρωσίας, ενώ το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να διεξάγει μια «ανταγωνιστική προσπάθεια» για να στρατολογήσει μαχητές της για να υπογράψουν συμβάσεις με το Υπουργείο Άμυνας.

«Η απόφαση του Πούτιν να μην διώξει την Ομάδα Wagner -προηγουμένως την πιο μάχιμη δύναμη της Ρωσίας- δυσκολεύει τον Πούτιν και άλλους Ρώσους ισχυρούς παράγοντες στο πώς θα αλληλεπιδρούν με την Ομάδα Βάγκνερ τους ηγέτες και τους μαχητές της» σχολιάζει το ISW.

Η εξέγερση της μισθοφορικής ομάδας του Γεβγκένι Πριγκόζιν έχει διασπάσει περαιτέρω τη ρωσική αντιπολίτευση, η οποία είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό διχασμένη για μια σειρά από ζητήματα, αναφέρουν εντωμεταξύ οι Moscow Times.
 

Πηγή: skai.gr