Ρόδος: Φεύγουν οι τουρίστες - Σε εξέλιξη πτήσεις επαναπατρισμού

Η εταιρεία TUI για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχει οργανώσει τρεις πτήσεις με επιβάτες πίσω στη Βρετανία από τη Ρόδο και προγραμματίζει να τους επαναφέρει όλους το συντομότερο δυνατό

Πτήσεις επαναπατρισμού τουριστών που παραθέριζαν στη Ρόδο βρίσκονται σε εξέλιξη σύμφωνα με ταξιδιωτικά γραφεία εξωτερικού, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ρόδος και η Κέρκυρα συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας για τουρίστες κυρίως από τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Οι τουρίστες πέρασαν τη νύχτα στον όροφο του αεροδρομίου, περιμένοντας πτήσεις επαναπατρισμού, η πρώτη από τις οποίες ήρθε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η εταιρεία TUI για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχει οργανώσει τρεις πτήσεις με επιβάτες πίσω στη Βρετανία από τη Ρόδο και προγραμματίζει  να τους επαναφέρει όλους το συντομότερο δυνατό.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες  Jet2, TUI και Corendon ακύρωσαν τις πτήσεις που αναχωρούσαν για τη Ρόδο. Η βρετανική easyJet (EZJ.L) ανακοίνωσε ότι θα εκτελούσε δύο πτήσεις επαναπατρισμού τη Δευτέρα από τη Ρόδο προς το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, επιπλέον των εννέα πτήσεων που ήδη πραγματοποιούνται από το νησί στο Gatwick. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι θα προσθέσει άλλη μια πτήση επαναπατρισμού την Τρίτη.

Η Ryanair (RYA.I) δήλωσε ότι οι πτήσεις της από και προς τη Ρόδο εκτελούνταν κανονικά. Ο Οικονομικός Διευθυντής της Neil Sorahan είπε ότι η αεροπορική εταιρεία παρακολουθούσε την κατάσταση τη Δευτέρα. «Δεν είναι απαραίτητο αυτήν τη χρονική περίοδο να πραγματοποιήσουμε περισσότερες πτήσεις, αφήνουμε τους ανθρώπους να κάνουν κράτηση για προηγούμενες πτήσεις»"

Το Reuters αναφέρει ότι στην Κέρκυρα βρίσκεται σε εξέλιξη εκκένωση δια θαλάσσης, όπου περίπου 59 άτομα απομακρύνθηκαν από παραλία την Κυριακή. Πλάνα από το νησί έδειξαν τον ορίζοντα να φλέγεται από τις φωτιές σε μια ορεινή περιοχή. Στη Ρόδο, ορισμένοι παραθεριστές είπαν ότι περπάτησαν για μίλια σε καύσωνα για να φτάσουν σε ασφαλές μέρος. 

Πηγή: skai.gr