ΚΑΙΡΟΣ

Reunion για Breaking bad και Better Call Saul με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Χόλιγουντ

Your browser doesn’t support HTML5 audio

«Ψάχνουμε απλά για μια δίκαιη σύμβαση, κάτι που θα καθιστά τον εργαζόμενο ηθοποιό σε θέση να πληρώνει τους λογαριασμούς του, να πληρώνει το ενοίκιό του, να αγοράζει φαγητό για τις οικογένειές του», υπογράμμισε ο Mπράιαν Κράνστον

«Ηχηρό παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στο Χόλιγουντ έδωσαν οι πρωταγωνιστές της σειράς «Breaking Bad» και του spin-off της, «Better Call Saul».

Το καστ και οι παραγωγοί των παγκοσμίως πλέον αγαπημένων σειρών, θέλησε να εκφράσει έτσι την στήριξη του στις απεργιακές κινητοποιήσης των τελευταίων μηνών από τη βιομηχανία του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων του Συνδικάτου Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA) και του Συνδικάτου Αμερικανών Ηθοποιών Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (SAG-AFTRA).

Ο Μπράιαν Κράνστον, κύριος χαρακτήρας της σειράς Breaking Bad μιλώντας στο πλήθος τόνισε «Είμαστε όλοι η αιχμή της βιομηχανίας μας».

Πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση δεν στοχεύει στην επίθεση σε στούντιο ή πλατφόρμες streaming, αλλά στην ενθάρρυνση ανοικτού διαλόγου και την προώθηση της δικαιοσύνης.

«Ψάχνουμε απλά για μια δίκαιη σύμβαση, κάτι που θα καθιστά τον εργαζόμενο ηθοποιό σε θέση να πληρώνει τους λογαριασμούς του, να πληρώνει το ενοίκιό του, να αγοράζει φαγητό για τις οικογένειές του», υπογράμμισε.

Κρατούσε επίσης μια μαύρη ταμπέλα που έγραφε «SAG-AFTRA σε απεργία!» με τον συμπρωταγωνιστή του στη σειρά, Aaron Paul να κρατά επίσης πανομοιότυπο ζώδιο.

Ο Paul, ο οποίος έπαιξε τον πρώην μαθητή του Walter (Μπράιν Κράνστον) που έγινε συνεργάτης του στην παραγωγή ναρκωτικών, Jesse Pinkman, φορούσε ένα ασπρόμαυρο ριγέ πουκάμισο, μαύρα γυαλιά ηλίου, χακί παντελόνι και λευκά αθλητικά παπούτσια για την εμφάνισή του σε πικετογραμμή.

Η επιτυχημένη σειρά έκανε το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο του 2008, ήταν η δεύτερη πρωτότυπη σειρά από το AMC, μετά το Mad Men.

Το Breaking Bad περιγράφει τη ζωή του Walter White ενός 50χρονου δασκάλου φυσικής που βγαίνει στην παρανομία, αποφασίζοντας να αξιοποιήσει τις γνώσεις του στην επιστήμη για να παράξει ένα πρωτότυπο είδος ναρκωτικών, την μπλε μεθαμφεταμίνη.

Η σειρά που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς προβλήθηκε για πέντε σεζόν και την διαδέχθηκε το εξίσου δημοφιλές spin-off Better Call Saul, με πρωταγωνιστή τον Bob Odenkirk, τον δικηγόρο Saul Goodman.

Το Better Call Saul προβλήθηκε για άλλες έξι σεζόν στο AMC, μεταξύ 2015 και 2022, που έδειξε και περιγράφει πως ένας μάλλον αποτυχημένος δικηγόρος ονόματι Jimmy McGill μεταμορφώνεται στον συνήγορο των μεγαλύτερων εγκληματιών, Saul Goodman.

Το Breaking Bad κέρδισε 16 βραβεία Emmy, συμπεριλαμβανομένων των συνεχόμενων νικών του Outstanding Drama Series για τις δύο τελευταίες σεζόν του το 2013 και το 2014.

Πηγή: Daily Mail