Έρευνα της Liberation: Η Γαλλία και η Παρί Σεν Ζερμέν «Δούρειος Ίππος» του Κατάρ στην Ευρώπη

Το 2017 ενεργοποίηθηκε το σχέδιο επιρροής και επεκτάθηκε ταχύτατα με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού ατόμων  

Ανοίγει ολοένα και περισσότερο η βεντάλια του σκανδάλου Qatargate, καθώς όλα δείχνουν ότι υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο, με προεκτάσεις σε πολλούς τομείς.

Σύμφωνα με έρευνα της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας Liberation, το Κατάρ χρησιμοποίησε ως «Δούρειο Ίππο» για να «πατήσει» στην Ευρώπη την Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία έχει «πέσει» πακτωλός εκατομμυρίων, σε αρκετές περιπτώσεις καθ' υπέρβαση των κανόνων της UEFA για την οικονομική πολιτική ισορροπιών μεταξύ των ομάδων.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα της Liberation, το βασικό συμβόλαιο για την ενεργοποίηση των λόμπι, ώστε να δράσσουν υπέρ των συμφερόντων του Κατάρ, υπεγράφη το 2017, στη Γαλλία. Το σχέδιο αφορούσε τη σύσταση διαφόρων πρακτορείων επιρροής, με τη συμμετοχή δημοσίων προσώπων, επικοινωνιολόγων και επαγγελματιών που είχαν πρόσβαση στα διεθνή λόμπι. Όπως ανέφερε η γαλλική εφημερίδα, η ανταπόκριση στο «κάλεσμα» ήταν αρκετά σημαντική.

Liberation

Το όνομα που παρουσιάζει η Liberation ως βασικό χειριστή του σχεδίου, είναι του 63χρονου Αλεξάντρ Μεντβεντόβσκι, ο οποίος ήταν Σύμβουλος Επικρατείας και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Το βασικό αντικείμενο του σχεδίου επιρροής, ήταν η αναστροφή της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί το 2017, μετά την επιβολή αποκλεισμού από τις άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου. Στόχος ήταν να βγει η χώρα από τη διεθνή απομόνωση, όποιο και αν ήταν το κόστος.

Ακολούθησαν ενέργειες, επιδίωξη των οποίων ήταν η αναδιαμόρφωση της γαλλικής Εθνοσυνεύλευσης μέσω των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του 2017, με την κινητοποίηση βασικών παραγόντων στον οικονομικό τομέα, οι οποίοι είχαν διασυνδέσεις με μετόχους από το Κατάρ, ενώ μία παράλληλη ενέργεια,μ αφορούσε την ευαισθητοποίηση της μουσουλμανικής κοινότητας σε Γαλλία και Ευρώπη.

Εν κατακλείδι, η έρευνα της Liberation δείχνει ότι το Κατάρ φέρεται να χρησιμοποίησε τη Γαλλία και τις επενδύσεις -ανάμεσά τους και η Παρί Σεν Ζερμέν- στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, ώστε να προσεγγίσει τα ευρωπαϊκά όργανα και να εισχωρήσει εκεί, επηρεάζοντας πρόσωπα και καταστάσεις προς όφελός του.

Πηγή: skai.gr