ΚΑΙΡΟΣ

Προς λήξη η απεργία στο Χόλιγουντ - Προσωρινή συμφωνία μεταξύ σεναριογράφων και των στούντιο παραγωγής

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Το συνδικάτο των σεναριογράφων, Writers Guild of America (WGA) χαρακτήρισαν την συμφωνία «εξαιρετική - με σημαντικά κέρδη και μέτρα προστασίας για τους συγγραφείς» Τα μέλη της WGA έχουν ακόμη τον τελευταίο λόγο

Προς λήξη οδεύει η απεργία στο Χόλιγουντ μετά από σχεδόν πέντε μήνες καθώς οι σεναριογράφοι ήρθαν σε μια προσωρινή συμφωνία με τα αμερικανικά στούντιο, σύμφωνα με το BBC.

Το συνδικάτο των σεναριογράφων, Writers Guild of America (WGA) χαρακτήρισαν την συμφωνία «εξαιρετική - με σημαντικά κέρδη και μέτρα προστασίας για τους συγγραφείς» Τα μέλη της WGA έχουν ακόμη τον τελευταίο λόγο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία που έχει επηρεάσει το Χόλιγουντ εδώ και δεκαετίες και έχει σταματήσει τις περισσότερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Μια ξεχωριστή διαμάχη υπάρχει με τους ηθοποιούς, οι οποίοι επίσης απεργούν.

Η απεργία που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου έχει κοστίσει στην οικονομία της Καλιφόρνια δισεκατομμύρια δολάρια.Πολλές σχετικές επιχειρήσεις έχουν πληγεί, συμπεριλαμβανομένων των catering, των προμηθευτών κοστουμιών, των ξυλουργών και των χειριστών κάμερας. Τις τελευταίες ημέρες τα αφεντικά των Netflix, Disney, Universal και Warner Bros. Discovery παρακολούθησαν προσωπικά τις διαπραγματεύσεις, γεγονός που προκάλεσε νέα ώθηση. Οι ηθοποιοί απεργούν από τα μέσα Ιουλίου - εκπροσωπούνται από το σωματείο ερμηνευτών SAG-AFTRA με 160.000 μέλη.

Οι συγγραφείς του Χόλιγουντ φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους από την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας. 

Η ηγεσία της WGA και τα μέλη του συνδικάτου αναμένεται να υπογράψουν ένα τριετές συμβόλαιο με τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης πριν επιστρέψουν στην εργασία τους.

Πηγή: skai.gr