ΚΑΙΡΟΣ

Προειδοποίηση Μπορέλ προς Ρωσία: Μην χρησιμοποιήσετε την υποτιθέμενη επίθεση στο Κρεμλίνο για να κλιμακώσετε τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Καλούμε τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει αυτή την υποτιθέμενη επίθεση ως δικαιολογία για να συνεχίσει την κλιμάκωση του πολέμου» δήλωσε ο Μπορέλ

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προειδοποίησε τη Μόσχα σήμερα Πέμπτη να μην χρησιμοποιήσει την υποτιθέμενη επίθεση με drone που είπε ότι είχε στόχο το Κρεμλίνο για να κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία .

«Καλούμε τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει αυτή την υποτιθέμενη επίθεση ως δικαιολογία για να συνεχίσει την κλιμάκωση του πολέμου», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους καθώς εισερχόταν για να συμμετάσχει σε μια σύνοδο υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Αυτό είναι που μας ανησυχεί: αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει περισσότερη στρατολόγηση ανθρώπων, περισσότερους στρατιώτες, περισσότερες επιθέσεις στην Ουκρανία».

«Άκουσα τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι είπε ξεκάθαρα ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στις επιθέσεις, ότι υπερασπίζονται τη χώρα τους, αλλά πολεμούν στο έδαφός τους, ότι δεν επιτίθενται σε ρωσικό έδαφος» κατέληξε ο Μπορέλ.

Πηγή: skai.gr