Ο Πριγκόζιν τρολάρει: Να απολύσουν άμεσα τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εφόσον ο γιος του υπηρέτησε στη Wagner

"Ο Ντμίτρι Σεργκέγιεβιτς (Πεσκόφ) ενήργησε πολύ άσχημα, δίνοντας στον Νικολάι τη συγκατάθεσή του να υπηρετήσει στη Wagner PMC"

Τη χλευαστική αντίδραση του επικεφαλής της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner Γεβγένι Πριγκόζιν, προκάλεσε η ερώτηση από ρωσικό κανάλι για το αν η υπηρεσία του γιου του Ντμίτρι Πεσκόφ, Νικολάι, στους μισθοφόρους, θα βλάψει τον ίδιο τον Πεσκόφ επειδή δεν είναι «τυπική λύση». 

Ο Πριγκόζιν απάντησε ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου… «πρέπει να απολυθεί» από τη θέση του. 

«Φυσικά, για μια τόσο δυσάρεστη πράξη όπως η υπηρεσία του γιου του στη Wagner PMC,  (ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου) Ντμίτρι Σεργκέγιεβιτς (Πεσκόφ) πρέπει να απολυθεί επειγόντως από τη θέση του, επειδή τουλάχιστον παραβίασε την εταιρική ηθική του βαθέος κράτους», είπε το «αφεντικό» της οργάνωσης σε μήνυμά του στο Telegram.

Ο Πριγκόζιν πρόσθεσε δηκτικά ότι τα παιδιά των μελών της ρωσικής πολιτικής ελίτ «θα πρέπει να σπουδάζουν στο Χάρβαρντ, στην Οξφόρδη και να κατέχουν θέσεις διευθυντών κρατικών επιχειρήσεων, τραπεζών ή, στη χειρότερη, να είναι διοικητές ή υποδιοικητές».

«Ως εκ τούτου, ο Ντμίτρι Σεργκέγιεβιτς ενήργησε πολύ άσχημα, δίνοντας στον Νικολάι τη συγκατάθεσή του να υπηρετήσει στη Wagner PMC», είπε.

Τα σχόλια του Πριγκόζιν ήρθαν μια ημέρα αφότου ο γιος του Ντμίτρι Πεσκόφ, Νικολάι Πεσκόφ, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda στην οποία είπε ότι εντάχθηκε στη Wagner για να λάβει μέρος στη λεγόμενη στη Ρωσία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της χώρας στην Ουκρανία με δική του πρωτοβουλία, αλλά ρώτησε τον πατέρα του για το πώς να το κάνει.

«Όταν αποφάσισα μόνος μου να συμμετάσχω στη NWO («ειδική στρατιωτική επιχείρηση»), δεν ήξερα πώς να φτάσω εκεί. Γιατί όταν ξεκίνησαν όλα, δεν υπήρχαν τόσες πολλές πληροφορίες όσο τώρα. Οπότε, ναι, έπρεπε να πάω στον πατέρα μου. Ρώτησα πώς μπορώ να επικοινωνήσω σωστά με τη PMC (Wagner). Και με βοήθησε σε αυτό» σχολίασε ο Νικολάι Πεσκόφ.

Ο 33χρονος υιός Πεσκόφ παρατήρησε ακόμα ότι θεωρεί «καθήκον του» να συμμετάσχει στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούσε να κάθεται στο περιθώριο και να παρακολουθεί φίλους και άλλους ανθρώπους» να πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή.

Πηγή: skai.gr