Πριγκίπισσα Άννα για Κάρολο λίγο πριν τη στέψη: «Ο λαός ξέρει τι παίρνει, ως βασιλιάς δεν θα αλλάξει» 

Βαρυσήμαντη συνέντευξη – από άποψη ανοιχτής διαφωνίας με τον αδερφό της για την δομή της μοναρχίας - εδωσε η πριγκίπισσα Αννα 

Μία σπάνια και βαρυσήμαντη συνέντευξη – από άποψη ανοιχτής διαφωνίας με τον αδερφό της για την δομή της μοναρχίας – έδωσε 5 μέρες πριν τη στέψη του βασιλιά Κάρολου η αδερφή του, πριγκίπισσα Άννα. 

Η 72χρονη μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ ουσιαστικά πήγε κόντρα στον βασιλιά όταν δήλωσε ότι μια «αδυνατισμένη μοναρχία»  - δηλαδή με λιγότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας να  έχουν ενεργούς ρόλους – δεν είναι καλή ιδέα. 

Πριν γίνει βασιλιάς, ο Κάρολος είχε εκφράσει την επιθυμία του για «μικρότερο και οικονομικότερο» θεσμό της μοναρχίας, με λιγότερα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

«Νομίζω πως ο όρος "αδυνατισμένη μοναρχία" ειπώθηκε σε μια εποχή που υπήρχαν περισσότερα «εργαζόμενα» μέλη στην οικογένεια (αναφερόμενη στην περίοδο που η  Μέγκαν, ο Χάρι και ο Άντριου εκτελούσαν ακόμα καθήκοντα). Σήμερα δεν ακούγεται σαν καλή ιδέα από εκεί που βρίσκομαι, θα έλεγα. Δεν είμαι σίγουρη τι άλλο μπορούμε να κάνουμε» είπε η πριγκίπισσα και αντιβασιλέας της Βρετανίας. 

Μετά την «αποπομπή» του γιού του πρίγκιπα Χάρι και του αδερφού του πρίγκιπα Άντριου (λόγω της σχέσης του με τον Τζέφρι Επστάιν), ο νέος βασιλιάς αποφάσισε να «καλύψει» τις κενές θέσεις χρίζοντας αντικαταστάστες του τα άλλα δύο μικρότερα αδέρφια του, πριγκίπισσα Άννα και πρίγκιπα Εντουαρντ. 

Η πριγκίπισσα υπεραμύνθηκε του θεσμού της μοναρχίας λέγοντας ότι « παρέχει, με το σύνταγμα, ένα βαθμό μακροπρόθεσμης σταθερότητας που είναι πραγματικά αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο». 

Οσο για τον Κάρολο, η Άννα δήλωσε ότι ως βασιλιάς θα είναι ο ίδιος άνθρωπος που είναι μέχρι σήμερα και ότι η χώρα θα βρίσκεται «σε καλά χέρια» 

«Λοιπόν, ξέρετε τι θα πάρετε γιατί έχει εξασκηθεί για λίγο και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει. Έχει δεσμευτεί για το δικό του επίπεδο υπηρεσιών» είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr