Νέες απειλές Πούτιν για τα πυρηνικά: Αν επιτεθούν στη Ρωσία, ούτε ένας δεν θα έχει πιθανότητες επιβίωσης

Αν μας επιτεθούν «θα εμφανιζόταν ένας τέτοιος αριθμός πυραύλων μας - εκατοντάδες, εκατοντάδες - στον αέρα που ούτε ένας εχθρός δεν θα είχε πιθανότητες επιβίωσης» προειδοποίησε ο Πούτιν κατά την ομιλία του στη Λέσχη Valdai και εξαπέλυσε σφοδρές κατηγορίες κατά της Δύσης

Σφοδρή επίθεση κατά της Δύσης εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην ετήσια ομιλία του στη Λέσχη Valdai, το ετήσιο event της οποίας πραγματοποιείται στο Σότσι ενώ παράλληλα, επανέφερε τις πυρηνικές του απειλές.

Ο Πούτιν, ο οποίος έχει επανειλημμένα υπενθυμίσει στον κόσμο την πυρηνική ισχύ της Ρωσίας από τότε που ξεκίνησε την εισβολή του στην Ουκρανία είπε ότι κανείς λογικός δεν θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας.

Εάν υπάρξει μια τέτοια επίθεση, προειδοποίησε, «θα εμφανιζόταν ένας τέτοιος αριθμός πυραύλων μας - εκατοντάδες, εκατοντάδες - στον αέρα που ούτε ένας εχθρός δεν θα είχε πιθανότητες επιβίωσης».

Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι υποδαύλισε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την οποία χαρακτήρισε ως μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου αγώνα μεταξύ της Ρωσίας και μιας αλαζονικής Δύσης, η οποία είπε ότι είχε χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας εξαιτίας της «αποικιακής της σκέψης».

Όπως είπε αποστολή της Ρωσίας ήταν να δημιουργήσει έναν «νέο κόσμο» και κατηγόρησε τη δυτική ηγεμονία για την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Πούτιν

«Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον λεγόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Αντιθέτως, εμείς προσπαθούμε να τον τελειώσουμε», είπε ο Πούτιν και διερωτήθηκε ποιο δικαίωμα έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να δίνουν διαλέξεις σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Εξήγησε επίσεις ότι «η Δύση προκάλεσε τον πόλεμο επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας «ηγεμόνας» που θεωρεί πως είναι ο μοναδικός κριτής της αλήθειας στον πλανήτη».

«Οι συνομιλητές μας στη Δύση φαίνεται να έχουν ξεχάσει τελείως ότι υπάρχουν έννοιες όπως ο εύλογος αυτοσυγκράτηση, οι συμβιβασμοί, η προθυμία να υποχωρήσουμε σε κάτι για να επιτύχουμε ένα αποδεκτό αποτέλεσμα για όλους», είπε ο Ρωσος πρόεδρος.

«Έχουν κυριολεκτικά εμμονή με ένα μόνο πράγμα - να πιέζουν τα συμφέροντά τους με οποιοδήποτε κόστος. Εάν αυτή είναι η επιλογή τους, ας δούμε τι θα προκύψει», είπε.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως «έχουμε καθήκον, ουσιαστικά, να οικοδομήσουμε έναν νέο κόσμο». «Η Δύση χρειάζεται πάντα έναν εχθρό», υπογράμμισε.

Κατά τη διαρκεια της ομιλίας του το ρούβλι έπεσε κάτω από τα 100 ανά δολάριο ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr