ΚΑΙΡΟΣ

Τραγωδία στο θέρετρο του Πουκέτ στην Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 7 νεκροί από κατολίσθηση σε τουριστική περιοχή (βίντεο - φωτογραφίες)

Η κατολίσθηση έγινε στην Karon και έπληξε μια περιοχή που βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και αρκετοί αγνοούνται από κατολίσθηση που σημειώθηκε το πρωί σε κατοικημένη περιοχή του διάσημου τουριστικού προορισμού Πουκέτ, όπως επιβεβαίωσε ο βουλευτής του Πουκέτ, Chalermpong Sangdee και άλλοι αξιωματούχοι του μεγαλύτερου νησιού της Ταϊλάνδης

Η κατολίσθηση έγινε στην Karon και έπληξε μια περιοχή που βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Σύμφωνα με τον αρχηγός της αστυνομίας του νησιού στο Γαλλικό Πρακτορείο, μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένα ζευγάρι Ρώσων τουριστών ενώ η αναγνώριση των υπολοίπων θυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν ότι νεκροί είναι και δύο άτομα από την Μιανμάρ, που ζούσαν και εργαζόντουσαν στην περιοχή. 

Επίσης, διασώστες, αστυνομικοί και στρατιώτες ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό αγνοουμένων, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός. Ωστόσο οι προσπάθειές τους ενδέχεται να επιβραδυνθούν καθώς προβλέπονται νέες καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή. 

Η Ταϊλάνδη αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο των μουσώνων ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει πλημμύρες, κυρίως στη νότια ακτή και το βόρειο τμήμα της χώρας. Ήδη εδώ και έναν μήνα, οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει τον θάνατο 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό 32, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: skai.gr