Ισραηλινός στρατός: Στη Γάζα δεν έχουν ξαναζήσει τέτοια επίθεση - Χιλιάδες νεκροί την 5η μέρα του πολέμου

Τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς - Παλαιστίνιοι: Τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και άλλοι 5.339 τραυματίστηκαν στη Γάζα

Στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν ξαναζήσει τέτοια επίθεση, διεμήνυσε την Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός, επισημαίνοντας τη σκληρότητα των χτυπημάτων κατά της Χαμάς, με την αιματοχυσία να συνεχίζεται κατά την πέμπτη ημέρα του πολέμου. Όλα δείχνουν ότι η χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στη Γάζα είναι θέμα ωρών, με τον αριθμό των θυμάτων να είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιαστεί. 

Τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς από το Σαββατοκύριακο, εξ αυτών τουλάχιστον 189 Ισραηλινοί στρατιώτες, ανακοίνωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι, ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και άλλοι 5.339 τραυματίστηκαν στη Γάζα από το περασμένο Σάββατο, ανακοίνωσε από πλευράς του το παλαιστινιακό υπουργείο υγείας.


Το Ισραήλ έχει εντείνει την επίθεσή του στη Γάζα μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς. Το Ισραήλ διέταξε επίσης «πλήρη πολιορκία» στον θύλακα, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των προμηθειών ηλεκτρικής ενέργειας, τροφίμων, νερού και καυσίμων. 

Το παλαιστινιακό υπουργείο υγείας προειδοποίησε την Τετάρτη ότι οι διακοπές ρεύματος θα οδηγήσουν σε αναστολή των εργαστηριακών εξετάσεων στα νοσοκομεία και των τραπεζών αίματος σε τουλάχιστον 58 εργαστήρια, απειλώντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που χρειάζονται θεραπεία.

Ο ισραηλινός στρατός χτυπά θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα έφτασαν σε πόλεις σε όλο το νότο και το κέντρο του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ.

Σε ενημέρωση με στρατιωτικούς ανταποκριτές, ο Ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ομερ Τισλέρ είπε ότι οι IDF επιτίθενται στη Γάζα «σε άνευ προηγουμένου επίπεδο». «Επιτιθέμεθα με τρόπο που δεν έχει ζήσει ποτέ η Λωρίδα της Γάζας, γιατί πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι η μέθοδος της Χαμάς να κρύβει τα μέλη της ανάμεσα σε αμάχους «δεν είναι πλέον αποδεκτή».

Ο Τισλέρ ξεκαθάρισε επίσης ότι η εισβολή της Χαμάς που εξέπληξε το Ισραήλ θα διερευνηθεί, τονίζοντας ότι «ως στρατός, είμαστε όλοι υπεύθυνοι που δεν αποτρέψαμε αυτό το έγκλημα». «Είμαστε όλοι υπεύθυνοι και είμαι υπεύθυνος» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Εξάλλου, το απόγευμα σειρήνες ακούστηκαν σε όλο το βόρειο τμήμα του Ισραήλ για διείσδυση εχθρικών αεροσκαφών. Ο IDF αργότερα επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε διείσδυση.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ συναντήθηκαν και συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και υπουργικό συμβούλιο εν καιρώ πολέμου.

Σύμφωνα με πηγή στο κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου, συμφωνήθηκε ότι ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ και ο Γκαντς θα είναι μέρος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου.  

Πηγή: skai.gr