Πόλεμος στην Ουκρανία: Διακόπηκαν για αύριο οι «δύσκολες συνομιλίες» - Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα σε ουκρανικές πόλεις- Live όλες οι εξελίξεις

Αυτό το live blog ολοκληρώθηκε, για να μεταβείτε στο νέο πατήστε εδώ.

Η Γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα μέσω twitter ότι εγκρίθηκε από τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ (COREPER II) το 4ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας κάνοντας λόγο για ιστορική στιγμή. Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – ΝΑΤΟ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ήμερες, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Γιάννης Παλαιολόγος.

Για «δύσκολες συνομιλίες» μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών έκανε λόγο νωρίτερα ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντολιάκ. Περίπου στις 4 το απόγευμα οι συνομιλίες διακόπηκαν για να ξεκινήσουν εκ νέου αύριο, όπως είπε μέσω twitter ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, οι σειρήνες ηχούσαν στις 19 από τις 24 περιφέρειες της χώρας.

Στο Κίεβο επικρατούν σκηνές Αποκάλυψης, όπως είπε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, ενώ το απόγευμα βομβαρδίστηκε ραδιοτηλεοπτικός πύργος στη βόρεια Ουκρανία με τις τοπικές αρχές να μιλούν για 9 νεκρούς.

Νεκρή, όμως, είναι και η έγκυος που είχε τραυματισθεί στον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη και η εικόνα της όταν τη μετέφεραν αιμόφυρτη με φορείο είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, με την ίδια να γίνεται σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου. Νεκρό είναι και το έμβρυο που κυοφορούσε.

Παρακαλώ περιμένετε...