Ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές αποθήκες δημητριακών - Μαζικές επιθέσεις με drones

Οι Ρώσοι στόχευσαν εγκαταστάσεις δημητριακών σε Οδησσό και Δούναβη - Τρεις νεκροί από επίθεση ουκρανικού drone στην ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ

Λιμάνια στη νότια περιφέρεια της Οδησσού και στην περιοχή του Δούναβη στοχοθέτησε τη νύχτα η Ρωσία και τα έπληξε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε τουλάχιστον μία εγκατάσταση αποθήκευσης δημητριακών, ανακοινώθηκε σήμερα από ουκρανικές στρατιωτικές και τοπικές αρχές.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε αργότερα σήμερα πως κατέρριψε 11 από τα 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τη Ρωσία.

Οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται σωροί δημητριακών κάτω από το καμένο και κατεστραμμένο κέλυφος της εγκατάστασης αποθήκευσης.

Πηγή στη βιομηχανία είπε στο Ρόιτερς πως τα ουκρανικά λιμάνια στο Δούναβη ήταν οι κύριοι στόχοι.

Η Ουκρανία διαθέτει δύο μεγάλα λιμάνια στο Δούναβη, το Ισμαήλ και το Ρένι.

Οι επιθέσεις αυτές είναι οι πιο πρόσφατες απ' όσες έχει πραγματοποιήσει η Ρωσία εναντίον λιμενικών υποδομών στο Δούναβη, τον οποίο η Ουκρανία χρησιμοποιεί για να μεταφέρει δημητριακά στο ρουμανικό λιμάνι της Κωστάντζας αφότου η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και επέτρεπε στο Κίεβο να εξάγει δημητριακά μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Τρεις νεκροί στο ρωσικό Μπέλγκοροντ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στο σύνορο με την Ουκρανία, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

"Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στο χωριό Λάβι, στην περιοχή Βαλούισκ. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό μέσω drone όταν βρισκόταν κόσμος στον δρόμο", έγραψε.

Σύμφωνα με το Reuters, που επίσης επικαλείται τον κυβερνήτη, το πλήγμα σημειώθηκε σε ένα θεραπευτήριο.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ