Πόλεμος στην Ουκρανία: Aίτημα ένταξης της χώρας του στην Ε.Ε. υπέγραψε ο Ζελένσκι - Eπικοινωνία Μακρόν Πούτιν -Έκρήξεις στο Κίεβο - Live όλες οι εξελίξεις

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα σύνορα Ουκρανίας- Λευκορωσίας οι  διαπραγματεύσιςμεταξύ των  αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας . Οι αντιπροσωπείες επιστρέφουν σε Κίεβο και Μόσχα. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών, ισχυρές εκρήξεις άρχισαν να ακούγονται στο Κίεβο.

Αυτό το live blog ολοκληρώθηκε - Για να μεταβείτε στο καινούριο πατήστε εδώ.

Παράλληλα,  έγινε γνωστή η επικοινωνία του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε το επίσημο αίτημα ένταξης της χώρας του στην Ε.Ε. 

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν ενώ οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούσαν το Χάρκοβο με αναφορές για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών.

Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν σκληρή αντίσταση από τους Ουκρανούς και γι αυτό η διείσδυσή τους από τα βόρεια είναι πιο αργή σε σχέση με το νότο όπου σημειώνουν «λίγο μεγαλύτερη επιτυχία».

Η ΕΕ πήρε την απόφαση να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία, έκλεισε και εναέριο χώρο της στα ρωσικά στρατεύματα ενώ απαγορεύει και τα κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης τα κράτη μέλη θα υποδεχθούν Ουκρανούς πρόσφυγες στα εδάφη τους, παρακάμπτοντας τις συνήθεις διαδικασίες αίτησης για άσυλο.

Παρακαλώ περιμένετε...