Η συγκινητική επιστολή Ζελένσκι στην οικογένεια του δημοσιογράφου που έπεσε νεκρός από ρωσικά πυρά

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έγραψε μια συγκινητική επιστολή στην οικογένεια ενός Αμερικανού δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από τους Ρώσους, για να απότισει φόρο τιμής που έριξε φως στις πιο σκοτεινές πλευρές της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

Ο Brett Renaud, 51, από το Αρκάνσας, εργαζόταν ως δημοσιογράφος και κινηματογραφιστής όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην πολιορκημένη πόλη Irpin, 30 μίλια βορειοδυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας του Κιέβου.

Ο Ζελένσκι, στην επιστολή του προς την οικογένεια του, εξήρε την αφοσίωσή του και είπε ότι ο ουκρανικός λαός θρηνεί μαζί τους.

«Με όλο του το θάρρος και την αποφασιστικότητά του, ταξίδεψε στις πιο επικίνδυνες εμπόλεμες ζώνες για να κινηματογραφήσει την άνευ προηγουμένου σκληρότητα και το κακό, που επίσης επιβλήθηκε στο έθνος μας από το επιτιθέμενο κράτος .

«Ο λαός της Ουκρανίας, που μάχεται ενάντια στο ρωσικό καθεστώς για να υπερασπιστεί την πατρίδα του και τη δημοκρατία στον κόσμο, θρηνεί μαζί σας».

Ο Ζελένσκι είπε στην οικογένεια του Ρενό ότι ήταν «ευγνώμονες στον Brett  για τον επαγγελματισμό και τη δέσμευσή του στις αξίες της συμπόνιας, της ηθικής και της δικαιοσύνης».

Και κατέληξε: «Μακάρι η ζωή και η θυσία του Brett να εμπνεύσουν γενιές ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να σταθούν στον αγώνα των δυνάμεων του φωτός ενάντια στις δυνάμεις του σκότους».

Σύμφωνα με τον Guardian ο δημοσιογράφος δέχθηκε πυρά ρωσικών δυνάμεων ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο κοντά στο Ιρπίν.

Ένας ακόμη δημοσιογράφος που ήταν μαζί του τη στιγμή της επίθεσης, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ένας Ουκρανός πολίτης, που επίσης τραυματίστηκε.

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε πως θα συνομιλήσει με συμμάχους και εταίρους για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον αναφερόμενο θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου κοντά στο Κίεβο.

Πηγή: Daily Mail