«Ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα», φέρεται να δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Νικολάι Πανκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στη Δούμα.
Η Ρωσία αποχώρησε από τη βάση παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών που διέθετε στην Κούβα και από τη ναυτική βάση που διέθετε στο Βιετνάμ στις αρχές της δεκαετίας του 2000, καθώς ο ρωσικός στρατός συρρικνωνόταν με την πτώση της ΕΣΣΔ.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η εξωτερική πολιτική του Κρεμλίνου έχει γίνει σαφώς πιο διεκδικητική, με τη Ρωσία να μπαίνει σε τροχιά σύγκρουσης με τη Δύση σε πολλά μέτωπα, ειδικά στην Ουκρανία και τη Συρία.
Ο κ. Πανκόφ είπε ότι το υπουργείο Άμυνας «σκέφτεται ξανά» τις αποφάσεις του παρελθόντος για το κλείσιμο των σοβιετικών βάσεων, αλλά απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τα σχέδια της Μόσχας.
Το σενάριο ενεργοποίησης παλιών σοβιετικών βάσεων άφησε ανοιχτό και ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Η παγκόσμια κατάσταση δεν είναι στατική, είναι ρευστή, και τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στις διεθνείς υποθέσεις και την ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Συνεπώς είναι πολύ φυσικό όλες οι χώρες να αξιολογούν αυτές τις αλλαγές ανάλογα με τα εθνικά τους συμφέροντα και να κάνουν ορισμένα βήματα προς την κατεύθυνση που θεωρούν κατάλληλη», συμπλήρωσε.Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.