ΚΑΙΡΟΣ

Ουκρανία: Ζημιές στο λιμάνι της Οδησσού και σε αποθήκες με σιτηρά από ρωσικούς βομβαρδισμούς - Ένας τραυματίας

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Η Ρωσία «επιτέθηκε ξανά στο νότο της χώρας», ανέφεραν οι αμυντικές δυνάμεις της Νότιας Ουκρανίας στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram

Το νότιο λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταστρέφοντας λιμενικές υποδομές, αποθήκες σιτηρών, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός τη Δευτέρα.

Η Ρωσία «επιτέθηκε ξανά στο νότο της χώρας», ανέφεραν οι αμυντικές δυνάμεις της Νότιας Ουκρανίας στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Από τον Ιούλιο, όταν η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία για τα σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας, η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις στην υποδομή εξαγωγής σιτηρών της Ουκρανίας στις περιοχές της νότιας Οδησσού και του Μικολάιβ.

Η Ναταλίγια Γκουμενιούκ, εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας, είπε ότι η Ρωσία προφανώς «προσπαθούσε να δοκιμάσει την πυκνότητα της αεράμυνας».

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού Όχελ Κιπέρ εξήγησε ότι σχεδόν 1.000 τόνοι σιτηρών βρίσκονταν στις αποθήκες που επλήγησαν από τη ρωσική επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μία γυναίκα χτυπήθηκε από θραύσματα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας επεσήμανε ότι από τις ρωσικές επιθέσεις υπέστη ζημιές το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος σε περισσότερους από 1.000 καταναλωτές στην περιοχή της Οδησσού.

Πηγή: skai.gr