ΚΑΙΡΟΣ

Ουκρανία: «Σχεδόν το ήμισυ» των ενεργειακών υποδομών της χώρας είναι «εκτός λειτουργίας» μετά τις ρωσικές επιθέσεις

«Σχεδόν το ήμισυ του ενεργειακού μας συστήματος έχει πληγεί», είπε ο Σμιχάλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο

«Σχεδόν το ήμισυ» των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας είναι «εκτός λειτουργίας» μετά από μια σωρεία ρωσικών βομβαρδισμών από τις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ.

«Σχεδόν το ήμισυ του ενεργειακού μας συστήματος έχει πληγεί», είπε ο Σμιχάλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Ως εκ τούτου, ζήτησε «πρόσθετη υποστήριξη» από την ΕΕ για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Χθες,Πέμπτη νέο μπαράζ ρωσικών επιθέσεων έπληξε ενεργειακές υποδομές της χώρας, ενώ οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ενίσχυσαν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία την ώρα μάλιστα που οι θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και ο χειμώνας κάνει αισθητή την παρουσία του. Οι ρωσικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας άφησαν χωρίς ηλεκτροδότηση σχεδόν επτά εκατομμύρια σπίτια ενώ σε αρκετά σπίτια προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην υδροδότηση. 

Πηγή: skai.gr