ΚΑΙΡΟΣ

Ουκρανία: Στο Μπαχμούτ, την Αβντιίβκα και τη Μαριίνκα δίνονται οι μεγαλύτερες μάχες, λέει ο ουκρανικός στρατός

Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν περισσότερες από 20 ρωσικές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε βραδινή ενημέρωση.

Στο Μπαχμούτ, την Αβντιίβκα και τη Μαριίνκα στην ανατολική Ουκρανία μαίνονται οι σφοδρότερες μάχες σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό  οποίος επικεντρώνεται στην πόλη Μπαχμούτ με τις ρωσικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους εξουθενώσουν.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν περισσότερες από 20 ρωσικές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε βραδινή ενημέρωση. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τέσσερις πυραύλους και επτά αεροπορικές επιδρομές, είπε το Γενικό Επιτελείο, εκτοξεύοντας «περισσότερες από 10 φορές από συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης κατά των θέσεων των στρατευμάτων μας και οικισμών».  

«Ο εχθρός συνεχίζει να επικεντρώνει τις κύριες προσπάθειές του στη διεξαγωγή επιθετικών ενεργειών στις κατευθύνσεις Λιμάν, Μπαχμούτ,  Bakhmut, Αβντιίβκα και Μαριίνκα», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο. «Οι πιο έντονες μάχες διεξάγονται για τις πόλεις Μπαχμούτ, Αβντιίβκα και Μαριίνκα» υπογράμμισε.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους για τον πλήρη έλεγχο του Μπαχμούτ, είπε ο στρατός, και οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις απέκρουσαν περίπου 10 εχθρικές επιθέσεις μόνο σε αυτήν την περιοχή. Περισσότεροι από 15 οικισμοί στην περιοχή έγιναν στόχος ρωσικών βομβαρδισμών, πρόσθεσε το Γενικό Επιτελείο.

«Το Μπαχμούτ παραμένει η κύρια κατεύθυνση των επιθέσεων του εχθρού. Μόλις σήμερα, σημειώθηκαν 302 βομβαρδισμοί με διάφορα διαμετρήματα κατά μήκος της γραμμής του μετώπου από τον εχθρό. Υπήρξαν 22 συγκρούσεις», ανέφερε ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

«Οι υπερασπιστές μας στο Μπαχμούτ κάνουν τώρα ένα και βασικό πράγμα: εξαντλούν τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ο κατακτητής, καταρρίπτουν το ηθικό τους, ώστε όταν οι έφεδροί μας, που τώρα εκπαιδεύονται στο εξωτερικό και στην Ουκρανία και κατέχουν νέο εξοπλισμό, είναι έτοιμοι, θα οδηγήσουν αυτό το κακό μακριά από τη γη μας μια για πάντα», κατέληξε ο Τσερεβάτι. 

Πηγή: skai.gr