Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

Όπως έγραψε ο ίδιος στο twitter, μετέβη στην περιοχή για να μεταφέρει την αλληλεγγύη της Ευρώπης 

 Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έφτασε στο Κίεβο σήμερα, ημέρα κατά την οποία η χώρα του αναλαμβάνει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, όπου θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Πέδρο Σάντσεθ έφτασε στην ουκρανική πρωτεύουσα με τρένο από την Πολωνία, ενώ ο Ισπανός Πρωθυπουργός επισκέφτεται για τρίτη φορά το Κίεβο από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022.

«Ήδη στο Κίεβο. Ήθελα η πρώτη ενέργεια της ισπανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ να είναι στην Ουκρανία» με τον Ζελένσκι, έγραψε ο Σάντσεθ στον λογαριασμό του στο Twitter, επισημαίνοντας ότι θα μεταφέρει «όλη την αλληλεγγύη της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάντσεθ μιλώντας την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, είπε: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι μία από τις μεγάλες προτεραιότητες της Προεδρίας μας, με επίκεντρο τη διασφάλιση της ενότητας (για το θέμα) μεταξύ όλων των κρατών μελών».

 Ο Σάντσεθ θα επιστρέψει στη Μαδρίτη μέχρι την Κυριακή, όταν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μια ημέρα πριν από την άφιξη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Σώματος των Επιτρόπων της ΕΕ.

Πηγή: skai.gr