Ουκρανία: Ισχυρές ρωσικές πιέσεις για το Μπαχμούτ - Αντιστέκονται οι ουκρανικές δυνάμεις, λέει ο στρατός

«Επιτίθενται στην πόλη Μπαχμούτ», αναφέρει το Γενικό Επιτελείο 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην περιοχή Μπαχμούτ καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκρούσουν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κοντά στην κεντρική ανατολική πόλη και σε κοντινές περιοχές στην περιοχή του Ντόνετσκ, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού στρατού σε βραδινή ενημέρωση σήμερα, Πέμπτη. 

«Επιτίθενται στην πόλη Μπαχμούτ», αναφέρει το Γενικό Επιτελείο, επαναλαμβάνοντας μια προηγούμενη ενημέρωση που υποδηλώνει ρωσική παρουσία εντός της πόλης και όχι μόνο στα περίχωρα. Το CNN ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι μια αξιολόγηση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) αναφέρει επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις «προέλασαν εντός του Μπαχμούτ και συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις γύρω από την πόλη».

Το τελευταίο 24ωρο, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με ρουκέτες στην περιοχή του Ντόνετσκ, που βρίσκεται μόλις πέντε χιλιόμετρα  δυτικά του Μπαχμούτ, και στη Ζαπορίζια, δήλωσε το Γενικό Επιτελείο. 

«Η απειλή για περαιτέρω πυραυλικά πλήγματα παραμένει υψηλή σε ολόκληρη την Ουκρανία», δήλωσε ο ουκρανικός στρατός.

Παράλληλα, αναφέρει ότι στη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν «να προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες για μια επίθεση» και έχουν ρίξει πυροβολικό σε περισσότερες από 40 οικιστικές περιοχές. Η Ουκρανία απάντησε με τη σειρά της με 13 χτυπήματα χθες σε περιοχές όπου η Ρωσία διαθέτει προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο, προσθέτοντας ότι οι μονάδες πυραύλων και πυροβολικού έπληξαν μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών.

Πηγή: skai.gr