ΚΑΙΡΟΣ

Ουκρανία: «Η αντεπίθεση πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο», λέει ανώτατος στρατηγός

«Οι Ουκρανοί στρατιώτες συνεχίζουν να διεξάγουν ενεργές επιθετικές ενέργειες» ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία ανώτατος Ουκρανός στρατηγός προς τον Πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού των ΗΠΑ

Ο γενικός διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Βαλερί Ζαλούζνι, δήλωσε στον Πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού των ΗΠΑ στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας εξελίσσεται όπως αναμενόταν.

«Πραγματοποίησα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού, στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ», είπε ο Ζαλούζνι σε ανάρτηση στο Facebook την Πέμπτη. «Τον ενημέρωσα για την επιχειρησιακή κατάσταση στην πρώτη γραμμή. Οι Ουκρανοί στρατιώτες συνεχίζουν να διεξάγουν ενεργές επιθετικές ενέργειες».

«Η κατάσταση εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο, η πρωτοβουλία είναι στα χέρια μας», πρόσθεσε. 

Ο Ζαλούζνι ευχαρίστησε επίσης τον Μίλεϊ για τη συνεχή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία και μετέφερε τις ανάγκες του στρατού του όσον αφορά τη στρατιωτική βοήθεια.

«Συζητήσαμε επίσης τις επείγουσες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας όσον αφορά τα όπλα και τα πυρομαχικά για τη συνέχιση της απελευθέρωσης του ουκρανικού εδάφους από τους Ρώσους εισβολείς», είπε. «Εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου για την υποστήριξη και τη βοήθεια, καθώς και συνεχάρηκα τον αμερικανικό λαό για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που γιορτάστηκε πρόσφατα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία την Παρασκευή, το οποίο θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά πυρομαχικά διασποράς, όπως δήλωσαν στο CNN αξιωματούχοι. 

Πηγή: skai.gr