ΚΑΙΡΟΣ

Ανακάλυψη που θα ζήλευαν παλαιοντολόγοι: 10χρονη έκανε βόλτα σε παραλία της Ν. Ουαλίας και βρήκε ίχνη δεινοσαύρων

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Η 10χρονη Τίγκαν, εντόπισε 5 τεράστια ίχνη δεινοσαύρων που υπήρχαν εκεί πριν 200 εκατομμύρια χρόνια

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκανε εν αγνοία της μια 10χρονη σε παραλία της Νότιας Ουαλίας στην οποία είχε πάει βόλτα με τη μητέρα της.

Η 10χρονη Τίγκαν, εντόπισε πέντε τεράστια ίχνη που οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι το σημάδι δεινόσαυρου που υπήρχε εκεί πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια.

Οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι τα ίχνη, τα οποία απέχουν μεταξύ τους έως και 75 εκατοστά, έγιναν από ένα τεράστιο φυτοφάγο δεινόσαυρο τώρα γίνονται προσπάθειες για την επαλήθευση τους.

Το BBC  αναφέρει ότι η Τίγκαν με τη μαμά της ενημερώθηκαν από την επιμελήτρια παλαιοντολογίας του Εθνικού Μουσείου της Ουαλίας ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για γνήσια αποτυπώματα δεινοσαύρων.

«Τα ίχνη είναι τόσο μεγάλα, που θα έπρεπε να είναι ένας τύπος δεινοσαύρου που ονομάζεται σαυροποδόμορφος», ανέφερε η επιμελήτρια παλαιοντολογίας του Εθνικού Μουσείου Ουαλίας. 

Από την πλευρά της η 10χρονη, μιλώντας για την εμπειρία της είπε: «Βρήκαμε κάτι μεγάλες τρύπες που έμοιαζαν με ίχνη δεινοσαύρων, οπότε η μαμά τράβηξε μερικές φωτογραφίες, έστειλε email στο μουσείο και φάνηκε ότι ήταν από έναν δεινόσαυρο με μακρύ λαιμό».
 

Πηγή: skai.gr