Όρμπαν: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα είχε πυροδοτήσει νέο παγκόσμιο πόλεμο - Πυρά και κατά του Ζελένσκι

«Αν η Ουκρανία είχε γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ, θα σήμαινε άμεσος παγκόσμιος πόλεμος», είπε χαρακτηριστικά ο Όρμπαν σε ραδιοφωνική συνέντευξη

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν υποστήριξε την Παρασκευή ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα είχε πυροδοτήσει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, τασσόμενος εκ νέου κατά μιας τέτοιας προοπτικής.

«Αν η Ουκρανία είχε γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ, θα σήμαινε άμεσος παγκόσμιος πόλεμος», είπε χαρακτηριστικά ο Όρμπαν σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο εισδοχής της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία έπρεπε να αποτραπεί και να «αποκλειστεί» στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα δε με τον Όρμπαν, η Δύση θέλει ο ρωσοουκρανικός πόλεμος να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Η ουγγρική κυβέρνηση πρέπει επομένως να είναι προετοιμασμένη για το γεγονός ότι ο πόλεμος και οι κυρώσεις δεν θα εξαφανιστούν σύντομα», πρόσθεσε.

Ο Όρμπαν επέκρινε επίσης το «ασυνήθιστο» στυλ επικοινωνίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα και ζητάτε βοήθεια, να συμπεριφέρεστε κατάλληλα», σχολίασε ο Όρμπαν.

Πρόσθεσε ότι ακόμη και ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας επέκρινε τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ για «έλλειψη ευγνωμοσύνης».

«Οι Ουκρανοί είναι επιθετικοί, είναι απαιτητικοί», παρατήρησε ο Όρμπαν, προσθέτοντας πάντως ότι ο κόσμος φαίνεται διαφορετικός από την Ουκρανία από ό,τι φαίνεται από τις «άνετες δερμάτινες πολυθρόνες μας».

Πηγή: skai.gr