Όρμπαν: Αναντικατάστατο το ρωσικό αέριο – Δεν είναι ότι μπορούμε να βάλουμε... πουλόβερ 

Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο με ακριβό αμερικανικό αέριο, υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik. 

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, «δεν είναι δυνατό να υπολογίζουμε σε όγκο μεταφοράς LNG μέσω ωκεανού, επομένως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουγγαρία».

«Δεν είναι ότι μπορούμε να βάλουμε πουλόβερ το βράδυ και να μειώσουμε λίγο τη θέρμανση, αλλά για το γεγονός ότι αν δεν υπάρχουν ρωσικές πηγές ενέργειας από τη Ρωσία, τότε δεν θα υπάρχει καθόλου ενέργεια στην Ουγγαρία» δήλωσε. 

Σημειώνεται ότι ο Όρμπαν διατηρεί στενές σχέσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, έχοντας κατηγορηθεί ότι προσβλέπει σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς τύπου Ρωσίας στην Ουγγαρία.  

Για «μπλόκο» στις ρωσικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων ως απάντησεις στις κυρώσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ προειδοποιεί στο μεταξύ ο αναπληρωτής γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος στη Ρωσία από το 2008 έως το 2012. 

Από πλευράς του, ο αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΕΞ Νικολάι Κόμπρινετς είπε σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «οι ενέργειες της ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητες… οι ανεύθυνες κυρώσεις από τις Βρυξέλλες επηρεάζουν ήδη αρνητικά την καθημερινή ζωή των απλών Ευρωπαίων».

Πηγή: skai.gr