ΚΑΙΡΟΣ

Ο Ομπάμα υπερασπίζεται τον Μπάιντεν για το ντιμπέιτ: «Κακή βραδιά. Ξέρω από αυτά»

"Αλλά αυτές οι εκλογές εξακολουθούν να είναι μια επιλογή ανάμεσα σε κάποιον που έχει παλέψει για τους απλούς ανθρώπους όλη του τη ζωή και σε κάποιον που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του"

Ο Μπαράκ Ομπάμα έσπευσε να υπερασπιστεί τον Τζο Μπάιντεν για την –κατά γενική ομολογία- κακή εμφάνιση που είχε στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Συμβαίνουν κακές βραδιές σε ντιμπέιτ. Πιστέψτε με, το ξέρω» τόνισε στο X. 

«Αλλά αυτές οι εκλογές εξακολουθούν να είναι μια επιλογή ανάμεσα σε κάποιον που έχει παλέψει για τους απλούς ανθρώπους όλη του τη ζωή και σε κάποιον που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του. Ανάμεσα σε κάποιον που λέει την αλήθεια… που γνωρίζει το σωστό από το λάθος και θα μιλήσει ευθέως στον αμερικανικό λαό — και κάποιος που λέει κραυγαλέα ψέματα για δικό του όφελος. Η χθεσινή νύχτα δεν το άλλαξε αυτό, και γι' αυτό διακυβεύονται τόσα πολλά τον Νοέμβριο», καταλήγει ο Ομπάμα, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδέσμου στον ιστότοπο της εκστρατείας του Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠ δήλωσε πάντως ότι σκοπεύει να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, μια μέρα μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για την επίδοσή του στο ντιμπέιτ. 

«Σκοπεύω να κερδίσω αυτές τις εκλογές», είπε ο Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας. «Ξέρω ότι δεν είμαι νέος, είναι αυτονόητο. Λοιπόν, ξέρω ότι δεν περπατάω τόσο εύκολα όσο παλιά, δεν μιλάω τόσο καθαρά όσο παλιά, δεν συζητάω τόσο καλά όσο παλιά, αλλά ξέρω τι γνωρίζω. Ξέρω πώς να λέω την αλήθεια», είπε ο πρόεδρος.

Πηγή: skai.gr