ΚΑΙΡΟΣ

Ολλανδία: Βίντεο λίγο μετά τον εκτροχιασμό του τρένου - Πλάνα από drone δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής

«Είστε καλά; Είστε καλά;» ρωτάει ο άνδρας στο βίντεο μετά το δυστύχημα. («Ναι» ακούγεται μια φωνή) Βγείτε έξω, βγείτε έξω! Ελάτε! Έξω έξω έξω όλοι έξω ελάτε!» φωνάζει με αγωνία ο άνδρας – Στο σημείο του δυστυχήματος ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος 

Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας στην Ολλανδία με έναν νεκρό και 30 τραυματίες, πολλοί εξ αυτών σοβαρά, είδε το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο ακούγεται ένας άνδρας, ενδεχομένως υπάλληλος των ολλανδικών σιδηροδρόμων, να καλεί όσους βρίσκονται στο βαγόνι να το εγκαταλείψουν άμεσα.

«Είστε καλά; Είστε καλά;» ρωτάει ο άνδρας («Ναι» ακούγεται μια γυναικεία φωνή) Βγείτε έξω, βγείτε έξω! Ελάτε! Έξω έξω έξω όλοι έξω ελάτε!» φωνάζει με αγωνία ο άνδρας.


Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση του τρένου με  με μηχάνημα έργου που βρισκόταν στις σιδηροδρομικές ράγες σημειώθηκε κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν κατά τη διάρκεια του νυχτερινού δρομολογίου. Το επιβατικό τρένο μετέφερε περίπου 50 επιβάτες από τη Λάιντεν στη Χάγη και μετά τη σύγκρουση εκτροχιάστηκε.


Στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας είναι μεταξύ αυτών που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα.

«Οι σκέψεις μου πηγαίνουν στους συγγενείς και σε όλα τα θύματα. Τους εύχομαι τα καλύτερα», ανέφερε ο Ρούτε σε μήνυμά του στο Twitter. «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς όλους τους», ανέφεραν ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα.

«Νοιώσαμε ένα τεράστιο τράνταγμα και αμέσως τα φώτα έσβησαν», αφηγήθηκε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Omroep West ένας από τους επιβάτες, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό.

«Δεν μπορέσαμε να βγούμε αμέσως από το τρένο επειδή δεν υπηρχε ρεύμα» πρόσθεσε φανερά σοκαρισμένος. «Τελικά βγήκαμε, αφού μας φάνηκε πως είχαν περάσει ώρες».

«Ακούγαμε κόσμο να φωνάζει για βοήθεια» δήλωναν κάτοικοι της περιοχής. 

Πλάνα από drone δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής:

Πηγή: skai.gr